Разкази за под водата и изложба на детски произведения подготвя Националният археологически музей за Деня на детето

Съдържание от Вивати ПР. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

В духа на своята мисия да задоволи потребностите от знания и на младата публика в България, и тази година Националният археологически институт с музей при БАН подготвя детска програма, за да отбележи Деня на детето, 1 юни.


Има ли живот в родното Черно море? Как различни същества живеят в симбиоза под водата? Кой е по опасен - акулата за човека или обратното? На тези въпроси ще отговори в лекцията "Разкази за под водата" за малките и големи обитатели на подводната синева през погледа и разказа на българският фотограф и водолаз Михаил Заимов. Лекцията е предназначена за деца на възраст 7 – 12 години и ще започне от 11.00 часа в Залата за временни изложби. Входът е свободен. Но тъй като местата са ограничени, препоръчваме да се запишете за достъп на телефон 02 / 988 24 06, вътрешен 223, имейл [email protected] или на касата на НАИМ (София, площад Атанас Буров №1, срещу Президенството). За записване е необходимо да предоставите следната информация: трите имена на детето, неговата възраст, име на родител и мобилен телефон за връзка.


В рамките на изложбата "Знаеш ли тази игра? Игри и играчки в древността" НАИМ организира образователна програма, насочена към деца от 6 до 12 годишна възраст. Целта на организаторите е да представи света на децата в гръцката и римската епоха по достъпен и увлекателен за съвременните деца начин. Една от инициативите в рамките на изложбата е организираното "Творческо ателие" за деца от 6 до 8 годишна възраст, по време на което децата ще имат възможност да оцветяват гипсови копия на истинските антични играчки, представени в изложбата (кукли, кончета, петлета и др.) и да правят дрехи на куклите. То ще се проведе на 26 май 2014 г. (понеделник) от 15.00 часа в НАИМ. На 1 юни техните произведения ще бъдат изложени в залата за временни изложби на НАИМ, заедно с оригиналните находки от античността.


Участието в ателието е безплатно. При по-голям интерес децата ще бъдат разделени в две групи, като допълнително ще се уточни втората дата. Родителите, които желаят да запишат децата си, могат да го направят по начините, описани по-горе.


На 1 юни достъпът за деца и техните родители в Националния археологически музей ще бъде безплатен.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK