"Гроб-арт" - първата грозна изложба в България

Съдържание от Биляна Кънчева. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

ZONA CULTURA fest представя първата от рода си документалана изложба "Гроб-арт" представена от Христо Тренев


"Замисляли ли сте се някога, вървейки по улицата на града, с колко грозни слова изписани по стените му се срещат очите ви? Замисляли ли сте се някога, че това е една комуникация между хора, които не виждате и не познавате. Замисляли ли сте се някога, че преминавайки ежедневно по избран от вас маршрут има послания, които ви въздействат на подсъзнателно ниво, но никога не сте обръщали особено внимание на този така явен проблем показващ културата на нацията ни. Какво следва да отговори един родител на детето си, което току-що е научило буквите и попита за значението на някои от тези думи фрази и знаци по фасадите на града? Какво е бъдещето на културата в България? Това са една малка част от въпросите, които ще си зададете след като се запознаете с проблема от близо.", споделя авторът на изложбата художникът и карикатурист Христо Тренев.


И тъй като това е градската култура среда, изразена чрез писменост, то най-подхоящият ден за откриването на изложбата е именно 24-ти май - Денят на славянската писменост и култура, а мястото е бившият хладилен завод "Мраз" (ул.Индустриална 11) от 19.00ч.

www.facebook.com/Grob.art.hate.anti.estetic

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK