За 4 пореден път Застраховател на годината е "ДЗИ-Общо застраховане" ЕАД

 

© ДЗИ - Общо застраховане

 Съдържание от ДЗИ-Общо застраховане. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

На официалната церемония, състояла се на 19.05.2014г., за четвърта поредна година ДЗИ получи най-високото отличие в застрахователния бранш.


Призът беше връчен на Коста Чолаков – Председател на УС и главен изпълнителен директор на ДЗИ.


При получаването на наградата К. Чолаков подчерта факта, че наградата се дължи на усилията на всички служители и посредници на ДЗИ. Той посвети наградата на търговската мрежа и брокерите и допълни, че се надява с тяхна помощ и следващата година отново наградата да бъде присъдена на ДЗИ.


Критериите за избор на "Застраховател на годината" са: пазарен дял, брутни изплатени обезщетения, технически резултат, нетен премиен приход, коефициент на платежоспособност, дял на техническите резерви, нетен коефициент на разходите. Номинации и решение на експертно жури определят победителите всяка година.


Вече шест години най-високите постижения в застраховането се отличават чрез събитието "Застраховател на годината", организирано от: Висшето училище по застраховане и финанси,
Асоциация на българските застрахователи, Българска асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, Фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски".


2011, 2012, 2013 и 2014 са годините, в които "ДЗИ-Общо застраховане" ЕАД е носител на наградата Застраховател на годината.
Информация за "ДЗИ-Общо застраховане" ЕАД:

ДЗИ е дружеството с най-дълга история и опит на българския застрахователен пазар. Благодарение на своята отлично развита дистрибуционна мрежа компанията достига до своите клиенти и партньори на територията на цялата страна.


Компанията, символ на "застраховане" в България, разработва и предлага пълна гама продукти в направления общо застраховане и животозастраховане, както и продукти, свързани с покриване на здравни рискове. През годините експертите на ДЗИ на базата на своя опит, както и благодарение на активен международен обмен като част от белгийската банково-застрахователна група КВС, разработиха редица иновативни решения в продуктовото портфолио, както и в обслужването на клиенти и посредници.


ДЗИ е компания, която е изключително стабилна – според официалните данни компанията е с най-високи технически резерви на застрахователния пазар у нас.


Данни за "ДЗИ-Общо застраховане" ЕАД към 31 декември 2013 г.:


Печалба след данъци – 7 343 хил. лв.


Граница на платежоспособност – 26 056 хил. лв. или покритие в размер на 246,5% от собствените средства, намалени с нематериалните активи


Изплатени претенции – 79 992 хил. лв.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK