Безплатният курс за "Дизайн и разработка на мобилни приложения на Android" приключи успешно

Съдържание от BBDO Group/ Proximity Sofia. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

София – 23 юни 2014 г. – Във вторник, 18 юни 2014 г., се състоя финалът на курса за "Дизайн и разработка на мобилни приложения на Android", който се организира от Софийски университет "Св. Климент Охридски" и JobTiger с подкрепата на Samsung. Церемонията по сертифициране на успешно преминалите обучението бе проведена в Лабораторията за иновации в сградата на Софийски университет, Факултет по математика и информатика. Сертификатите връчи Крис Чънг, изпълнителен директор на Samsung за България, а официални гости на събитието бяха Кристина Щерева, PR&CSV маркетинг специалист в Samsung, доц. д-р Димитър Биров, функционален ректор ИТ, е-управление и информационна сигурност, Нели Малакова и Веселина Светичкова, старши специалисти "Подбор" в JobTiger.


Курсът стартира на 12 април 2014 г., като в него се включиха 20 студенти. Всички те преминаха през входящ тест за базови познания по програмиране и информатика.
В рамките на 60 учебни часа младежите получиха възможността да се учат от водещи ИТ специалисти. Сред тях са лекторите от Musala Soft – Борис Странджев, Team Leader, Георги Цанков, Senior Software Engineer, Атанас Цанков, Software Engineer, Йордан Желев, Software Engineer и Димитър Димитров, Senior Software Engineer както и гост лекторите Христо Митков, Senior Software Engineer в Proxiad и Валентин Бъхтев, Mobile Developer в Software Group. Професионалистите споделиха своя опит и помогнаха на студентите да придобият нови и полезни знания, с които да надградят и усъвършенстват техническите си компетенции.


В рамките на 2 учебни часа курсистите се срещнаха и с Нели Малакова и Веселина Светичкова от JobTiger, от които научиха какво означава да имаш "меки умения" и как се прилагат те на практика. За целта младежите се състезаваха в построяването на кула от хартия, разделени по екипи. В края на програмата те научиха и как правилно да изготвят автобиография и мотивационно писмо, с които да се представят пред бъдещия си работодател.


Като следваща стъпка от проекта, обучените младежи ще бъдат подпомогнати в намирането на работа и реализирането на пазара на труда като софтуерни специалисти от Job Tiger чрез лични консултации, персонална подготовка за интервюта и срещи с работодатели, както и с директни срещи с компании, търсещи такива специалисти.


Към момента част от курсистите вече започнаха работа в софтуерни компании, а останалите са в процес на интервюиране за позициите, към които са се насочили.


Курсът за "Дизайн и разработка на мобилни приложения на Android" е част от партньорството на Samsung и Софийски университет "Св. Климент Охридски" и техният съвместен проект – "Център за иновации и технологии", чиято основна цел е да подобрява дигиталните умения на младежите като още едно допълнително предимство за тяхната професионална реализация. Освен това, той им осигурява най-доброто обучение, благодарение на технологиите и интегрираните решения на Samsung.


На глобално ниво една от основните цели на Samsung е да се бори с младежката безработица. Всички курсове и инициативи в рамките на този център ще предоставят на младите хора свободен достъп до най-високите технологии, допълнително качествено и практическо ИТ образование. С оглед на това в идните месеци центърът ще продължи работата си, развивайки младежите и в други области, свързани с иновациите. А през следващата учебна година се очаква да се открият и нови курсове в области, в които има нужда от млади специалисти.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK