Общите части на личните пространства

Съдържание от Николай Николов. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Най-новата изложба в културния афиш на столицата носи името "Общи части и лични пространства". Тя ще бъде открита на 26 юни от 18:30 часа в студио "Съспейшъс". Зад интересния проект стоят имената на небезизвестните сред почитателите на живописта Калия Калъчева и Нора Ампова.


Авторите се познават доста добре и отдавна, още от Националната художествена академия в класа на проф. Андрей Даниел и идеята за обща изложба не е нова за тях. Те споделят, че сега нещата са се избистрили в един ясен проект, чрез който да пренесат естетическите си търсения на редуващи се платна.


"Общи части и лични пространства" е изложба, в която ритмично се редуват две гледни точки за света около нас – външната и вътрешната. Общите части - това са местата на които се срещаме, спирките, на които чакаме, пазарите и улиците, които обикаляме. Те са част от личното ни пространство, което споделяме и щом пожелаем да го разкрием пред друг, идва моментът на комуникацията. В личното ти пространство предметите се превръщат в одухотворени обекти, които разказват човешки истории, пропити и с меланхолия, и с жажда за живот. Като че ли слънцето упорито иска да надникне в стаята и да те гали, а после ти да се почувстваш излишен. Ти си празен, а стаята на твоя живот е изпълнена с повече душевност от тази, която ти самия притежаваш.
Арт пространството "Съспейшъс" се намира на улица "6-ти септември" No13, а изложбата ще продължи до 9 юли.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK