Мтел с два приза в конкурса "Златно сърце"

Съдържание от Мтел | pr_mobiltel@all-channels.com. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Мтел спечели две отличия в рамките на първото издание на Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност на списание Business Lady, което се проведе на 9 юли в столичния хотел "Шератон".


Телекомът спечели в категория Подкрепа на беззащитните с проекта си "Приеми дете. Създай бъдеще" и в Популяризиране на доброволческия дух с проекта "Доброволчески дни".
Наградата в категория Подкрепа на беззащитните беше връчена на Вилиана Станева, експерт "Външни комуникации" в Мобилтел, от водещия на "Тройка на разсъмване" по радио "Витоша" Тодор Милиев. Награденият проект в тази категория – "Приеми дете. Създай бъдеще" – защитава каузата на приемното родителство. Мтел го реализира вече две поредни години в подкрепа на приетия от правителството План за действие за изпълнение на Националната стратегия "Визия за деинституционализация на децата в Република България", който цели затварянето на 137 социални домове за деца в следващите 15 години и предотвратяване на изоставянето на деца в подобни институции.


Наградата в категория Популяризиране на доброволческия дух прие Цветелина Михайлова, специалист "Вътрешни комуникации" в Мобилтел. Призът беше връчен от водещата в радио FM+ Калина Стефанова. Вторият отличен проект на телекома – "Доброволчески дни" – дава възможност на служителите на Мтел да полагат доброволен труд за различни социални институции и природни обекти. Мтел реализира този проект от 2010 година в партньорство с Фондация "Помощ за благотворителността в България". Екипът, който на практика "оживява" проекта - това са хората в Мтел. Само през 2013 година в доброволческите тимбилдинги участват 220 служители, които облагородяват 19 обекта в София и страната.


Наградите "Златно сърце" целят още да възнаградят морално усилията на онези компании и отделни личности, които са допринесли най-много чрез средства и отделено време за дадена кауза. Награда "Златно сърце" може да получи всяка българска или международна компания или отделна личност, социално ангажирана на територията на България.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK