Завиват Летния театър в Бургас с противопожарни одеяла заради премиерата на "Огън и магия"

 

© Огън и магия

 Съдържание от Кристина Божинова. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

При пълна противопожарна безопасност ще бъде проведен спектакълът "Огън и магия" на 3 август в Летния театър. Премиерата на огненото шоу в Бургас и единственото представление за тази година в България ще мине при изключителни мерки за сигурност. Още на 1 август в Бургас пристига режисьорът Пламен Иванов от Театърa на огъня и сенките, за да огледа сцената, да прецизира разположението на оборудането и да направи последни съгласувания с представители на местната противопожарна служба. Конструкциите на Летния театър ще бъдат покрити с противопожарни одеяла, с което възможността за инциденти ще бъде сведена до нула.


В деня на събитието още от 16 ч. зад Летния театър ще се издигне огромна клада, на която ще бъдат изгорени повече от 2 кубика дърва. След това жаравата ще бъде пренесена на сцената в специално изработен стоманен съд. Любопитното е, че в началото на спектакъла никой от зрителите няма да разбере къде е подиумът, върху който главният нестинар на с. Българи Михаил Георгиев ще покаже своите мистични танци. В кулминационния момент кръглата нестинарска сцена с диаметър 4 метра ще бъде изкарана пред зрителите като част от представлението. Слоеве от стомана, минерална вата и земна пръст ще изолират огромното количество жарава от дървения под на Летния театър.


"Не правете това у дома" смее се продуцентът на "Огън и магия" Иван Георгиев и напомня, че играта с огън е рискована и дори и професионалистите взимат всички предпазни мерки, за да осигурят безопасна среда. Като допълнителна застраховка на място в Летния театър ще има и представители на ОУ "Пожарна безопасност и защита на населението", готови да реагират при непредвидени обстоятелства.


"За нас е много важно публиката да възприеме спектакъла в цялост, да се потопи в него и дори и след края, магията на огъня да продължи да вълнува съзнанието. Искаме всеки да отнесе частица от този огън в себе си, докосването до този нетрадиционен спектакъл да остави следа, а не да бъде краткотрайно и временно преживяване. Не можем да си позволим някаква част от мислите на зрителя да са заети с това до колко е безопасно пространството, в която се намира. Това е и причината колкото и да сме убедени, че няма никаква опасност, колкото и да сме отработили всеки номер, да вземем и всички допълнителни мерки за сигурност. Нашата публика трябва да се отпусне и да се наслади на представлението." категоричен е Георгиев.


В навечерието на премиерата атрактивно шествие ще мине по централните бургаски улици и ще ознаменува пристигането на 25 членния екип на "Огън и магия" в града. Огнени великани, тайнствени същества и артисти на кокили ще започнат своята разходка на 2 август от 19 часа по ул. Александровска и ще продължат до Морската градина, превръщайки централната част на Бургас в парад на модерното изкуство.


Създателите на уникалното шоу канят всички да съпреживеят магията на огъня на 3 август от 20:30 часа на сцената на Летния театър. Все още има налични билети на стойност между 15 и 25 лв., които могат да бъдат закупени от касите на Държавната опера и Летния театър.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK