Първа копка

Първа копка

© Община ИхтиманСъдържание от Община Ихтиман. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Днес 01.08.2014 г. бе даден старт на работата по проект "Реконструкция и архитектурно-пространствено, художествено и парково оформление на Централна градска част – гр. Ихтиман".


Отпуснатите средства от Държавен фонд "Земеделие" за изпълнение на проекта са по мярка 322 "Обновяване и развитие на населените места" от програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Кметът на Община Ихтиман г-н Калоян Илиев постави началото по изпълнение на един от най-важните за всички нас проекти.


Проектът се реализира след успешно приключил конкурс за възлагане на обществена поръчка за СМР .От явилите на конкурс пет фирми, на първо място бе класирана "Ай Ки Ес" - София. Карйният срок за приключване на СМР е 15.06.2015 година.


Пространството от кв. 191 по плана на град Ихтиман с площ 15,5 дка е между ул. "Гурко", бул. "Димитър Попов", сградния фонд по ул. "Цар Освободител" и ул. "Полк. Борис Дрангов". Ще се реконструират площадните пространства и алейната мрежа.


Предвидени са настилки, зелени площи и водни ефекти, обединени в цялостно архитектурно-пространствено, художествено и парково оформление. Ще бъдат спазени и изискванията за достъпна среда на населението, включително на хората с увреждания и оформени две нови детски площадки за игра с различни съоръжения. Парковото осветление ще бъде със соларни осветителни тела. Отчетени са наличните теренни дадености на площадното пространстранство

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK