Как да се раздвижим и да помогнем на млади таланти по физика

 

© MentorMate

 Съдържание от PRMentorMate. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Софтуерната компания MentorMate ще подкрепи лятна лагер-школа за ученици от 5-ти до 9-ти клас, която започва на 4-ти август в с. Оряховица. Всеки може да се включи към инициативата като инсталира приложението Walk2Help, повърви пеш и дари натрупаните точки за каузата.


След като приложението се инсталира на смартфона на всеки потребител, започва да, отчита изминатото разстояние пеша, и го превръща в спестен въглероден двуокис (CO2). От своя страна, това бива превърнато в точки, които се натрупват и спестяват в профила на всеки потребител. В последствие, натрупаните точки се даряват за изпълнение на различни каузи.


Стефан Цанев, оперативен директор на MentorMate за България споделя: "В случая условието е в рамките на един месец да се извървят 30 000 км. Ако това стане, MentorMate ще предостави средства за закупуването на необходимата апаратура, консумативи и елементи за изграждане на опитните постановки за решаване на експериментални задачи по физика."


Лагер-школата се организира от 10 години под ръководството на известния преподавател по физика и приложна математика Теодосий Теодосиев. Неговите методи на обучение са признати в състезания като международните олимпиади по физика, където България е спечелила 100 медала, 12 от които златни. Две трети от медалите, включително златните, са спечелени от възпитаници на Теодосий Теодосиев.За MentorMate


MentorMаte е американска компания за разработка на специализиран софтуер, основана през 2001 г. в Минеаполис, Минесота, където е и основният офис. Освен там има офиси в София, Велико Търново, Пловдив и Варна. През 2013 компанията беше обявена за четвъртата най-бързо развиваща се компания в Минесота. В момента в българските офиси работят над 180 софтуерни специалисти.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK