Содексо оглави Индекса за устойчиво развитие на Dow Jones за 10-та поредна година

Съдържание от Маркетор ООД. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Содексо – водещата компания в предоставянето на услуги за качествен живот, беше обявена за световен лидер в устойчивата индустрия в своя сектор за 10-та поредна година от Индекса за устойчиво развитие на Dow Jones - най-утвърденият глобален еталон за устойчивост и критерий за оценка при устойчивото инвестиране както за инвеститори, така и за компании.


Годишният преглед на Индекса за устойчиво развитие на Dow Jones (DJSI) се основава на задълбочен анализ на икономическото, екологичното и социалното представяне на компанията, оценка на въпроси като корпоративно управление, управление на риска, стратегия за климата, системи за управление на околната среда, стандарти за верига на доставките и трудови практики. Компанията постигна най-високия възможен резултат (100) за положителното влияние, което оказва на местно равнище, благодарение на бизнес операциите, които извършва на световно ниво. Содексо спечели и най-много точки в своя сектор по отношение на социалния стълб на КСО.


Содексо е член на DJSI – World и DJSI - Europe (бившата STOXX) от 2005 г. Индексът на Dow Jones работи в партньорство с RobecoSAM - инвестиционният специалист, фокусиран изключително върху Устойчивото инвестиране, който проследява представянето на водещи устойчиви компании по цял свят.


"Содексо е последователно обявявана за лидер в своята индустрия, което показва, че компанията не почива върху своите стари постижения, а вместо това е посветена на постоянното усъвършенстване, базирано на фундаменталните корпоративни принципи за подобряване качеството на живот и принос към икономическото, социалното и екологичното развитие на общностите, регионите и държавите, в които осъществява дейността си", каза Манджит Джъс, Мениджър Устойчиви операции, RobecoSAM. "Като една от малкото фирми, оглавяващи класацията за последните 10 години и дори повече, Содексо постоянно се развива, създавайки стойност за своите клиенти, потребители, доставчици, местни общности и други заинтересовани страни, част от бизнес модела на компанията."


"Това признание е огромна чест за Содексо", каза Деймиън Верде, Главен директор Маркетинг и Стратегическо планиране в Содексо. "Корпоративна отговорност е принцип, заложен в развитието на Групата от нейното основаване през 1966 г. През последните 10 години приходите нараснаха с повече от 50 %, ние се увеличихме с повече от 110 000 души и затвърдихме нашето международно присъствие, оставайки лидер в индустрията по отношение на икономическите, социалните и екологичните ни постижения. "


"Човешките ресурси са водещ фактор при конкуренцията. Чрез развитието на политики, фокусирани върху подобряване качеството на живот на жените и мъжете на всички нива в организацията, ние ставаме по-силни, по-иновативни и по-добри в това, което правим", каза Елизабет Карпентър, Главен директор Човешки ресурси в Групата. "Ние сме горди да бъдем признати от DJSI за водеща социално-отговорна и приобщаваща компания."


Някои от допълнителните постижения на Содексо в областта на корпоративна социална отговорност през 2014 г. включват:


-Содексо беше оценена като компанията с най-добри социални, екологични и икономически резултати според Годишника за устойчивост 2014 на RobecoSAM. Содексо постигна най-висок общ резултат в своя сектор - 80 % (сравнено с 48 % средно за сектора) и беше единствената компания в сектора, назована Gold Class.
-Глобалният договор на ООН изведе Содексо на най-високо ниво (Напреднало); това ниво е запазено за компании, които се стремят да бъдат най-добрите посланици и които заявяват, че са възприели и предали на широк кръг от компании добри практики в управлението на устойчивото развитие в съответствие с Плана на Глобалния договор за Устойчиво Корпоративно Управление.
-Содексо САЩ е единствената компания, която е била на водещите две места в DiversityInc Топ 50 в продължение на пет поредни години. Компанията е призната за това, че ползва разнообразни таблици и карти за точно измерване и подобряване на инициативите, а също така и за рационалните и стойностни показатели, които дават възможност за израстването ѝ и показват на други организации, включително и на клиентите ѝ, как да се развиват и да оценяват разнообразните инициативи.За Содексо


Групата Содексо
Основана през 1966 от Пиер Белон, Содексо е световен лидер в предоставянето на услуги, които подобряват качеството на живот, важен фактор за представянето на хората и организациите. Содексо осъществява своята дейност в 80 държави и обслужва 75 милиона потребители всеки ден, благодарение на уникалната комбинация от трите основни дейности, които развива: Услуги за управление на обекти, Услуги за социални придобивки и възнаграждения и Персонални и домашни услуги. Предоставяйки повече от 100 услуги, Содексо осигурява на своите клиенти комплексна услуга, която развива в продължение на повече от 45 години опит: от рецепция, охрана и почистване до кетъринг и управление и поддръжка на съоръжения и оборудване; от ваучери за храна, за подаръци и гъвкави социални придобивки за служителите до предоставянето на домашни грижи и консиерж услуги. Успехът и представянето на Содексо се основават на независимостта, стабилността и способността на компанията да се развива постоянно и да ангажира своите 428,000 служители по цял свят.


Ключови цифри
(към 31 август 2013)
18,4 млрд. евро консолидирани годишни приходи
428 000 служители
18-ят по големина работодател в света
80 държави
34 300 обекта
75 млн. потребители, обслужени дневно
12,4 млрд. евро пазарна капитализация /към 8 юли 2014/

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK