Български червен кръст и Johnson & Johnson за програмата "Топъл обяд"

 

© Български червен кръст

 Съдържание от Български червен кръст. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

София, 06.10.2014 г. – Българският червен кръст продължава изключително успешната програма "Топъл обяд", подкрепяна от компанията Johnson & Johnson*. Johnson & Johnson ще дари 8000 обяда на социално слаби деца от различни региони и общини на България. Целта на тази кампания е да бъдат подкрепени деца в нужда, като ежедневно им се предоставя топъл обяд, който да им позволи да се развиват и да растат здрави. За някои деца в особено тежко положение предоставянето на безплатна храна е единствената възможност да ходят редовно на училище.


Червеният кръст и Johnson & Johnson* възприемат проблема с недохранването като фактор за здравословните проблеми и развитието на децата в България. Поради тежките икономически условия все повече деца нямат достъп до подходяща храна и особено до здравословна топла храна. Това често води до влошено здравословно състояние и физическо развитие на децата и също така пречи на нормалната им социална интеграция.


Всеки може да подкрепи тази кауза. 1 безплатен обяд за 1 едно дете в нужда в България струва 2 лв.


Всяко дарение е ценно, тъй като дори и най-малката сума може да нахрани дете в нужда. Главната цел на кампанията е да подкрепи физическото развитие на сираците, бездомните и децата на самотни родители и да намали смъртността сред тях с помощта на топъл обяд.


Всеки, който иска да помогне с дарение на програмата "Топъл обяд", може да го направи чрез:


SMS на номер 1255; цената на един SMS е 1 лев (без ДДС).


Онлайн дарение


Дарение в офисите на Easy Pay


Банков превод на:


Банкова сметка в лева
IBAN в лева: BG37UNCR 7000 1500 5335 32; BIC: UNCRBGSF
Банка: UniCredit Bulbank; адрес: ул. "Калоян" 3, София 1000, България


За повече информация посетете сайта на Българския червен кръст www.redcross.bg, където има налични повече данни за кампанията.


*Cilag GmbH International подкрепя програмата на Червения кръст "Топъл обяд за децата".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK