Ученици от 4 града са спортните звезди на ДЗИ

Съдържание от ДЗИ. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Със "Спортни звездички" ДЗИ продължава своята традиция за насърчаване на устойчивия и здравословен начин на живот сред подрастващите и младите хора.

Застрахователната компания дава старт на поредица от спортни празници за ученици под надслов "Спортни звездички". Градовете Бургас, Варна, Пловдив и Стара Загора ще се включат в инициативата, насочена към ученици от IV – VI клас дневна форма на обучение.


Изборът на възрастовата група не е случаен – това е периодът на формиране на здравословни и двигателни навици при децата, а формата на провеждане стимулира подрастващите по забавен и неформален начин.


Тези своеобразни спортни празници се организират с помощта на Регионалните инспекторати по образование и общините, като ще бъдат привлечени както учителите, така и семействата на учениците. Спортните празници ще включват индивидуални активности и отборни състезания. Участниците ще могат да спечелят атрактивни награди, колела, тротинетки скейт и уейкбордове и много други.


Програма

21.10.2014г.,15.00ч. - Варна, зала "Черно море"
23.10.2014г.,13.00ч. - Бургас, зала "Младост"
28.10.2014г.,16.00ч. - Пловдив, зала "ПУ Отец Паисий"
30.10.2014г.,16.00ч. - Стара Загора, зала "Иван Вазов"

"Спортни звездички" е една от инициативите, обединени под името "Моето ДЗИ", които са насочени към децата и младежите с цел развиване и насърчаване на устойчив и отговорен начин на живот чрез спорт, двигателна активност и изкуство. "Моето ДЗИ" цели по интересен и разбираем начин да допринесе и за повишаване на информираността и застрахователната култура на подрастващите.


В това направление дружеството и неговите партньори са провели: Национален конкурс за детска рисунка "Безопасността на пътя с ДЗИ", "Откритите уроци" на ДЗИ с участието на любими спортни звезди, участие със спортни дни в рамките на "София диша" и др. Стремежите на "Моето ДЗИ" са да утвърди дългосрочни взаимоотношения с учебните заведения и младото поколение по отговорен и устойчив начин.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK