Стартира вторият безплатен курс за Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android

Съдържание от BBDO/ Proximity Sofia

На 8 ноември, събота, стартира второто за тази година издание на безплатния курс за Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android. Той се организира от Софийски университет "Св. Климент Охридски" и JobTiger, с подкрепата на Samsung.


В продължение на месец младежи с изявени интереси и познания в сферата на информационните технологии и разработка на софтуер, подаваха своите кандидатури. На 1 ноември се състоя и входен тест, до който бяха допуснати 48 човека от общо 114 кандидатствали. А най-добрите 24 от тях вече стартираха и самия курс.


Обучението в курса е изцяло практическо, насочено към създаване на собствени мобилни приложения, базирани на конкретен бизнес сценарий и ще продължи 3 месеца. Паралелно с уменията за разработка на мобилни приложения на Android, участниците ще развият предприемачески умения, както и знания за бизнес развитие, което е нов модул към второто издание на курса. Също така, те ще придобият знания за планиране на тяхната професионална кариера.


Лектори в безплатния курс за Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android са доказали се професионалисти от Musala Soft и The Business Institute, както и гост-специалисти от други компании.


Първото издание на курса завърши много успешно през юни 2014г. Над 70% от участниците успяха в рамките на два месеца след завършването на обучението да си намерят работа като Andrоid Developer или на позиция свързана с прилагането на новите знания. И защото винаги се стремим да надграждаме направеното, настоящето издание на курса включва разработката на Android приложение, чийто бизнес – смисъл предварително ще бъде проучен и защитен от всеки участник. Идеята е да се дадат знания и умения за предприемачество, а защо не и за стартиране на собствен бизнес в тази сфера.


В края на курса, участниците, успешно преминали обучението, ще получат сертификат от Софийски университет "Св. Климент Охридски". Освен това, курсистите ще бъдат препоръчани на подбрани работодатели, търсещи специалисти в областта на дизайн и разработка на мобилни приложения за Android.


Курсът за разработка и дизайн на мобилни приложения е част от Центъра за технологии и иновации, създаден от Софийски университет в партньорство със Samsung. На глобално ниво, една от основните цели на Samsung е да се бори с младежката безработица. Всички курсове и инициативи в рамките на този център ще предоставят на младите хора свободен достъп до най-високите технологии, допълнително качествено и практическо ИТ образование.

За JobTiger
JobTiger.bg е HR компания и кариерен сайт. Компанията стартира през 2000 г. като оператор на първия кариерен сайт в България. Фирмата предлага и развива нови възможности на пазара на труда в България с твърдото убеждение, че всеки може да изгради кариера, чрез която да реализира своя пълен потенциал. След повече от 13 години опит и международно ноу-хау JobTiger има над 26 000 клиента и контакт с повече от 290 000 търсещи работа в цяла България – от студенти и талантливи млади хора до опитни професионалисти и мениджъри.


За Софийски Университет "Св. Климент Охридски"
Софийският университет "Св. Климент Охридски" е първото българско висше училище. Неговата история е въплъщение и продължение на многовековната културна и просветна традиция на българския народ.


За Samsung Electronics Co. Ltd.
Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 286 000 души в 80 страни, а годишните ни продажби са 216,7 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK