Социалното предизвикателство за милион долара на Chivаs е отворено до 9 януари

 

© Chivаs

 Съдържание от Chivas

Докажи, че имаш бизнес идея, с която можеш да решиш наболял социален проблем и можеш да спечелиш 1 милион долара. С това предизиквателство глобалният уиски бранд Chivas хвърли ръкавицата към млади предприемачи от целия свят да се състезават за финансова подкрепа и стартъп съвети от някои от най-успешните бизнеси в света.


България беше една от страните, избрана да се включи в инициативата The Venture. Идеята за проекта се заражда от разбирането, че на всеки пазар по света расте едно ново поколение потребители, чиято отличаваща черта е убеждението, че бизнесът трябва да бъде сила, която твори добро. Че възможностите на правителства и благотворителни организации за системна социална промяна са все по-ограничени и предприемачеството все повече ще бъде факторът, който може да пребори старите проблеми с нови и свежи идеи.
Така България ще има шанса да излъчи свой локален победител, който да се състезава за наградата от 1 милион долара, за да реализира бизнес идеята си.


Всеки, който иска да участва, може да го направи през специална форма на сайта theventure.com, до 9 януари. До броени седмици ще стане ясно журито, което ще отсее подходящите кандидати. То ще се състои от хора, които вече са доказали своето място в бизнеса и ще влязат в ролята на ментори на младите български предприемачи.


Как обаче да прецените дали бизнес идеята ви е подходяща за този конкурс?


От The Venture обясняват, че най-важното е участниците да демонстрират, че техният бизнес може да има позитивен социален ефект, както и че идеята им е практична и приложима. Проектите ще бъдат оценявани по няколко критерия. С най-голяма тежест ще бъдат мащабите на очакваната промяна, както и дали зад идеята има реален бизнес модел с потенциал да се развива. С по-малка тежест, но също важно е дали младият предприемач притежава страст и умения да се справя с предизвикателства, колко бързо може да се реализира проекта му след финансирнето и дали мащабите на бизнеса ще растат заедно с направената инвестиция.Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK