Китайският актьор и лице на кампанията The Venture Лиао Фан: Успехът е потвърждението на мечтите

 

© Chivas

 Съдържание от Chivas. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Защо решихте да се включите в тази кампания?
Да споделяш собствения си успех с други хора, за да могат и те да го преживеят заедно с теб, е нещо много значимо. В крайна сметка целта на кампанията е да подкрепя хората в осмислянето на мечтите им и в това да направят крачка напред към успеха си. А това е много значимо и затова проявих интерес да се включа.

Кой беше човекът, който ви вдъхновяваше в началото на вашата кариера?
Бащата на един мой приятел от университета наистина ми помогна много, след като се дипломирах. Той беше човек с много високи изисквания към самия себе си и уважението към него ми даваше огромна мотивация да се трудя здраво. Той ме вдъхнови и да помагам на другите, като ми показа какво щастие можеш да получиш, подкрепяйки някого по пътя му към успеха.

Колко важно е да даваш и помагаш на другите?
В Китай е особено удоволствие и традиция да помагаш на хората. Мисля, че трябва повече да поощряваме тези ценности в съвременното общество – да помагаме без да искаме нещо в замяна. Да помагаш на другите е страхотно нещо.Коя е вашата лична дефиниция за успех?
Мисля, че успехът е потвърждението на мечтите. Но успехът трябва до някаква степен да включва и това да връщаш нещо към обществото. Ако не можеш да споделиш успеха си с другите, то това е провал или успехът не съществува наистина.


Какво мислите за социалното предприемачество в Китай?
Вече има много компании, които го правят. Бизнесът е важна движеща сила за обществото и все повече хора в бизнеса осъзнават, че е важно да даваш нещо обратно на обществото и да помагаш на другите. Смятам, че това е тенденция, която ще продължи да расте и да се развива постепенно и всички бизнеси ще започнат да гледат на нея като на приоритет.


Според какви ценности живеете?
Животът не е такъв, какъвто бихме искали да бъде и не е само спокойно плаване. Но ако можеш да бъдеш щастлив, да оценяваш това, което ти се случва всеки ден и споделяш щастието си със семейството и приятелите си, тогава си добре.


*Всеки, който има бизнес идея с кауза и иска да участва в конкурса The Venture може да го направи през специална форма на сайта theventure.com до 9 януари.Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK