Кредитната карта спасява Коледа

 

© Пощенска банка

 Съдържание от Пощенска банка

В навечерието на празниците неизбежно наближават и непредвидените разходи. Дори да сте започнали да заделяте средства отрано, няма как да планирате бюджета си идеално.


Всяка година преди и по време на празниците наблюдаваме тенденция за увеличаване на обема на картовите плащания. Предлагаме ви няколко съвета как да използвате разумно своята кредитна карта, за да си осигурите желаното удобство и комфорт по време на празничните дни.


Кредитните карти възнаграждават своите притежатели с програми за лоялност. Според изследванията 55% от ползващите кредитна карта заявяват, че картата им предлага ползване на отстъпки и бонуси, като средният им размер на година е до 100 лв. (47%). Предимствата идващи от програмите за лоялност не са малко, и затова е важно да се информирате, за да не изпускате възможностите за допълнителни приходи.


Например, колкото по-често използвате кредитната си карта от Пощенска банка за покупки, толкова повече точки събирате - независимо от стойността на покупката събирате точки срещу всеки похарчен лев. Спестявате пари и наградите, които можете да получите биха могли да надхвърлят значително стойността на годишната такса за обслужване по кредитната карта.


Кредитните карти предлагат и много нови възможности, с помощта на които може да облекчите бюджета си и по този начин да упражнявате по-добър контрол върху месечните си плащания. Пощенска банка предлага функционалност за всички свои кредитни карти, а именно "Покупки на равни месечни вноски". Вие сами определяте размера на месечната вноска и срока на изплащане от 6 до 36 месеца.


За разлика от стандартните покупки с кредитна карта, при покупките на вноски всеки месец ще дължите само стойността на една вноска, а не цялата сума, както е при стандартните покупки. По този начин може да облекчите бюджета си и да упражнявате по-добър контрол върху месечните си плащания.


Услугата "Покупки на равни месечни вноски" ви предоставя възможност да пазарувате в търговски вериги като IKEA, Явор, Еником М, Фотосинтезис, Plesio, Stemo, Технополис, Техномаркет, Техмарт, Зора, Практикер, Лабиринт, Лазур, Homey, KARE, Photo pavilion, Masterhaus, Алати и др. Използвайки услугата, образно казано, може да заплатите само чекмеджето, а да получите целия гардероб. Нужно е единствено да имате кредитна карта от Пощенска банка и да заявите на продавача в магазина, че желаете да платите чрез услугата "Покупки на равни месечни вноски".


Други съвети, които експертите препоръчват да следваме са: да харчим толкова, колкото ни позволява месечния бюджет, да използваме гратисния период и да следим промоциите, които нашата банка предлага.


Въпроси и отговори, свързани с възможността да пазарувате с разсрочено плащане с кредитни карти от Пощенска банка.


Въпрос: С какви карти мога да направя покупка на вноски?


Отговор: С всички кредитни карти от Пощенска банка.


В: На колко вноски мога да разсроча сумата на покупката?


О: От 6 до 36


В: Каква сума мога да разсроча?


О: Сумата на цялата покупка, в рамките на наличния свободен лимит по кредитната карта.


В: Защо да предпочета покупка на вноски, вместо стандартна покупка в брой?


О: Така по-лесно можете да планирате бюджета си.


В: Къде мога да правя покупки на вноски?


О: При търговците, с които Пощенска банка има сключено споразумение.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK