Нова електронна система за управление в НМА подобрява работните процеси

Съдържание от Пъблик сървисис ООД. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

На 17 декември 2014 г. от 11.00 ч. в Зала-кафе "Модерен театър", се проведе заключителна пресконференция и коктейл по проект BG051PO001-3.1.08-0034 "Изграждане и въвеждане в действие на Електронна система за управление /ЕСУ/ в НМА "Проф. Панчо Владигеров"", на която бяха представени резултатите от реализирането на проекта.


Проектът се осъществява по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-3.1.08 "Усъвършенстване на системите за управление във висшите училища", в рамките на приоритетна ос 4 от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".


Общата стойност на проекта е 447 508,80 лева. Срок на изпълнение: 05.02.2012 – 31.12.2014 г.


В рамките на изпълнението на проекта беше разработена Електронна система за управление /ЕСУ/ в НМА "Проф. Панчо Владигеров", която модернизира работните процеси във висшето училище и облекчава достъпа на студенти, преподаватели и други лица до информационните ресурси, обслужващи учебния процес. Изграждането на системата беше свързано с актуализиране на съществуващата нормативна и документална база на НМА и разработване на индикатори, критерии и методи за подобряване на качеството на обучението, в съответствие с Рейтинговата система за висшите училища.


Една от ключовите теми в проекта е развитието на Кариерния център на НМА, който подпомага реализацията на студентите на пазара на труда и проследява професионалното им позициониране след завършване на висшето образование, като по този начин осигурява информация за качеството на провежданото обучение и неговата актуалност. За целта ръководството на НМА и експерти от Кариерния център сключиха рамкови договори с ръководители на оперни и симфонични състави в цялата страна – София, Пловдив, Русе, Варна, Бургас, Плевен, Стара Загора, Велико Търново.


Изграждането на безплатна безжична интернет инфраструктура на територията на Ректората на НМА подпомогна работата по системата и популяризира проекта сред студентите и преподавателите в НМА. Електронната система за управление /ЕСУ/ ще обслужва не само основните процеси на Академията - управление, учебен процес, административни и информационни дейности, но и ще съдейства за развитието и отразяването на художественотворческата дейност на студентите и преподавателите.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK