Luxoft обяви стратегическо партньорство с Imagination Technologies

Съдържание от Luxoft | [email protected] Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

09 януари 2015 г. – Новото партньорство ще помогне на клиентите на Imagination да създадат енергийноефективни GPU-базирани изчислителни решения с помощта на водещи в индустрията PowerVR графични процесори.


Luxoft Holding, водещ доставчик на услуги в областта на разработката на софтуер и иновативни IT решения за клиенти по цял свят, обяви своето партньорство с Imagination Technologies - световен лидер в мултимедийните, процесорните, комуникационните и cloud технологии. Това партньорство ще даде възможност да се създадат високопроизводителни и енергийноефективни решения, базирани на графичните процесори PowerVR с високи GPU Compute показатели.


"Партньорството с Luxoft ще има изключителен принос за производителите на оригинално оборудване (OEM), които търсят начин да диференцират своите продукти като въвеждат паралелно с техните PowerVR GPU и нови мултимедийни и визуални енергоспестяващи решения", сподели Дъг Уат, маркетинг мениджър "Мултимедийни технологии" в Imagination. "Luxoft има уникален опит в разработката на софтуер, който помага на нашите OEM-партньори при реализиране на пълния потенциал на техните съществуващи PowerVR-базирани SoCs системи. Радваме сме, че Luxoft използваха технологията си за обработка на изображения и видео Pixerra, за да подобрят нашата PowerVR рамка за изображения за Android, постигайки оптимална SoC производителност и енергийна ефективност."


"Ние сме изключително удовлетворени от партньорството с лидера в технологиите Imagination. Това сътрудничество отваря много възможности за следващо подобряване на техните продуктови линии", заяви Михаил Минкевич, вицепрезидент "Технологични услуги" в Luxoft. "Търсенето на мобилни устройства на пазара нараства значително. PowerVR със силен GPU Compute е едно от решенията за предоставяне на още повече възможности в графичното и видео обработване с ниска консумация на енергия."


Технологията Pixerra на Luxoft предлага отлични решения за графична и видео обработка, които предоставят професионално качество на изображенията дори и в мобилни устройства. Ограниченията във функциите на сигналния процесор (ISP), зададен в много от съвременните SoCs системи, могат ефективно да бъдат решени със софтуера Pixerra чрез използване на OpenCL и GPU мощност. Pixerra намалява драстично времето за достигане до пазара и предоставя отлично качество на видеото в мобилните камери. Pixerra IP включва GPU-задвижван HDR ефект, дигитална видео-стабилизация, опция за временно намаляване на шума, увеличител на изображения и преобразуване диапазона на яркост от HDR в LDR (tone mapping).


Luxoft ще продължи да инвестира в своя линия от продукти, базирани на IP Imagination и възнамерява да се разшири в области като Internet of Things (IoT), Automotive Computer Vision, усъвършенствана система за подпомагане на водача (Advanced Driver Assistance System - ADAS), както и в човеко-машинния интерфейс (HMI) и свързаност. В допълнение към своите готови решения, Luxoft предлага широк спектър от висококачествен софтуер и персонализирани услуги.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK