Balance transfer – модерният начин да се освободите от скъпите кредити

 

© Транскарт Файненшъл Сървисис

 Съдържание от Транскарт Файненшъл Сървисис. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Трансферът на баланси (balance transfer) представлява прехвърляне на дължими от кредитополучателя суми от един кредитор към друг кредитор.


Този финансов продукт е много разпространен в развитите икономики на Западна Европа и Северна Америка и най-често се ползва за прехвърляне на кредитни задължения (баланси) от една кредитна карта към друга. Основната причина, която прави продукта balance transfer толкова популярен, е намаляването на разходите по прехвърлените кредити. Обикновено новият кредитор предлага на кредитополучателя значително по-добри условия – продължителен безлихвен период, по-ниски лихви и такси, отстъпки и други атрактивни бонуси.


В България balance transfer се предлага от Транскарт Файненшъл Сървисис (ТФС) – лицензирана от БНБ платежна институция, издател на кредитните карти transcard. Ако в годините на икономическата криза Ви се е наложило да вземете скъпи кредити, balance transfer е модерният начин да се освободите от тях завинаги.


През първите 6 месеца след активирането на кредитната карта transcard картодържателят може да прехвърля дължимите от него суми по банкови или други кредити. Сумите се прехвърлят онлайн – бързо и лесно, и се отразяват като баланс по кредитната карта transcard. В рамките на този 6-месечен период прехвърлените кредити (трансферираните баланси) не се олихвяват. Нещо повече, в безлихвения период клиентът се освобождава от погасителните вноски по главниците на прехвърлените кредити. След края на 6-месечния безлихвен период прехвърлените кредити започват да се олихвяват със стандартните лихвени проценти на ТФС. Лоялните клиенти на ТФС получават специален бонус – до 10% намаление на лихвите по кредитите.


За разлика от много небанкови кредитори, ТФС не начислява "изкуствени" такси, с които се заобикалят ограниченията в Закона за потребителския кредит. Кредитните карти transcard, издадени по договор, сключен с ТФС в периода от 15.12.2014 до 31.03.2015 година, са без годишна такса за използване на картата за първата година.


Освен 6-месечния безлихвен период по прехвърлените кредити, ТФС предлага безлихвен период и при пазаруване с кредитните карти transcard, както и търговски отстъпки. Безлихвеният период при пазаруване е до 45 дни, а търговските отстъпки – до 10%. Безлихвеният период при пазаруване се ползва всеки път, когато картодържателят погаси изцяло посочената в месечното извлечение сума. В случай че дължимата сума не се погаси изцяло, лихвата започва да се начислява от края на безлихвения период, а не от датата на покупката, както е при повечето кредитни карти. По този начин с кредитните карти transcard безлихвеният период никога не се губи.


www.transcard.bg

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK