Макс разработва висококачествени гласови услуги

Съдържание от M3 Communications Group, Inc.. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Днес телекомуникационният оператор Макс обяви, че е постигнал значителен пробив при разработването на гласови услуги от следващо поколение през 4G LTE мрежата си. Компанията успешно демонстрира HD гласови и видео услуги през своята търговски достъпна 4G LTE мрежа - първата такава в България. След като това достижение бе обявено, стана ясно, че Макс ще разшири своята продуктова гама, включвайки в нея висококачествени гласови услуги.


Питър Ковел, изпълнителен директор на Макс, сподели "Намираме се в повратен момент в разработването на гласовите си услуги. VoLTE (Voice over LTE) е това, което видеото с високо качество беше за стандартните телевизионни услуги. Качеството е кристално ясно и създава усещане, че човека, с когото разговаряш, се намира в същата стая."


Макс работи по международно партньорство, което ще позволи използването на VoLTE в роуминг. Тъй като броят на телефоните, поддържащи услугата се увеличава (Apple iPhone 6, Samsung Galaxy S5 и LG G2), се очаква и интересът към услугата да нарасне драстично. Компанията "Инфонетикс Рисърч" посочва, че докато броят на VoLTE мрежите в началото на 2014 г. са били само осем, то този брой към края следва да достигне 38 с над 50 милиона абонати.


Макс е оператор от ново поколение, който предлага високоскоростни интернет услуги. От май 2014 г. компанията стартира първата търговска 4G LTE мрежа в България, която се разраства бързо и вече покрива 9 града (София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Сливен, Плевен и Банско), т.е. около 50% от градското население в страната. 4G LTE услугите могат да бъдат закупени в магазините на Макс, на уебсайта на компанията www.maxtelecom.bg или чрез телефонно обаждане на 0 999 111.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK