Konica Minolta с нови решения в мобилния печат

Съдържание от Konica Minolta. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Промяната в работните условия водят до основни промени в сътрудничеството между колеги; информацията и документите трябва да бъдат достъпни отвсякъде. По-голяма гъвкавост е онова, от което мобилната работна сила зависи най-много; и това от своя страна е причина за значителното увеличаване на използването на смарт мобилни устройства. Това поражда необходимостта от по-лесно и надеждно решение за мобилен печат. Повече от половината притежатели на смартфони и таблети очакват да печатат от тях през 2015г. За да посрещне очакванията на тези потребители, Konica Minolta разширява своите възможности с четири нови мобилни решения за печат: AirPrint, Google Cloud Print, Android Printing Framework и Mopria Print Service. С помощтта на Near Field Communication (NFC), мобилното принтиране дори е по-бързо: потребителите могат да печатат, като докоснат мобилния терминал на системата за печат на Konica Minolta. Освен това не само безжичните среди се нуждаят от мобилен печат. Ето защо Konica Minolta оборудва своите печатни системи с лесни начини за доставка на безжична среда, като безжичен LAN Access Point Mode и WiFi Direct.


С днешната широка достъпност до технологични иновации, служителите са все по-мобилни. Повечето офис служители вече няма нужда да прекарват цялото си работно време в рамките на компанията, за която работят и сами да избират работната локация. IDC прогнозира мобилните работници да наброяват 1,3 милиарда до 2015 г., което представлява 37.2% от общата работна сила.1 За да отговори на нуждите на нарастващата мобилна работна сила, професионалните облачни и мобилни приложения за печат трябва да осигурят надежден защитен печат и да са съвместими с различни мобилни устройства, съобразени с BYOD политика на организацията.


Проучване сред немските крайни потребители, касаещо защо не печатат през техните мобилни устройства показва, че 24% от анкетираните са отговорили, че те не поддържат възможности за печат. Над 18% казват, че това отнема твърде много време и не разбират как да печатат на техния принтер от мобилните си устройства.2 Тези резултати показват, колко важно е да се предложи на потребителите възможности за печат, отговарящи на различни стилове на работа, подобряващи ефективността на клиентите, с висока съвместимост и лесни за ползване. С AirPrint, Google Cloud Print, Konica Minolta Print Service и Mopria Print Service Konica Minolta покрива точно тези очаквания.


Устройствата на Konica Minolta bizhub са AirPrint сертифицирани, така че клиентите могат да печатат висококачествени изображения и документи директно от приложението без да е необходима допълнителна инсталация на драйвери. AirPrint е разработка на Apple, подходяща за iOS устройства като Apple's iPad, iPhone и iPod Touch, както и OS X устройства катоMacи Macbook.


Предоставено от Google, Google Cloud Print™ (GCP) позволява на потребителите да печатат от принтер, регистриран в Google, без да се налага да инсталират драйвер на своето мобилно устройство. Възможно е също така да споделят принтери със свои колеги. GCP се поддържа от iOS, Android OS, Windows и Mac OS.


Konica Minolta Print Service – базирана на AndroidPrinting Framework – е plug-in, който не се появява като апликация на устройството. Потребителите на Android (с OS 4.4 KitKat или по-късна версия) имат възможност за печат към много Konica Minolta устройства, без да са необходими допълнителни проложения или драйвери за печат.


Mopria, сдружение между водещи мобилни и печатни доставчици, разработи Mopria Print Service plug-in, който позволява на потребителите да печатат директно от устройства поддържащи операционна система Android 4.4 или следваща. Документи като снимки, уеб страници или PDF файлове могат да бъдат лесно отпечатани през безжичната мрежа от изходни устройства сертифицирани от Mopria.


За среда, нямаща безжична мрежа, многофункционален принтер Konica Minolta може да играе ролята на точка за безжичен достъп, отделно от мрежата на компанията, гарантирайки пълна сигурност. Друга възможност е да се активира WiFi директно на системата за печат, за моментно сътрудничество с мобилния терминал.


Освен това, с помощта на NFC, печатащото и мобилното устройство се свързват много лесно за директен печат. Мобилният потребител не се сблъсква с регистрация или настройка на мрежата.
"С пускането на тези технологии от многофункционално устройство Konica Minolta, клиентите ще могат да отпечатват директно от своя мобилен терминал, във всяка среда и без да се преминава през външен App, нито драйвер за принтер", коментира Julien Azzi, Продуктов мениджър офис печат, Konica Minolta Business Solutions Europe. "Клиентите могат да се насладят на по-голямата гъвкавост, които нашите нови мобилния решения им предоставят, както и нановите възможности в ежедневната им работа".


1 Press Release, IDC 2012: "Mobile Worker Population to Reach 1.3 Billion by 2015"; wide Mobile Worker Forecast 2011-2015 (IDC #232073, December 2011), www.idc.com/IDC_MobilePrint.jsp


2 InfoTrends 2010

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK