АББ влиза в партньорство с Ericsson за оптимизиране на управлението на облачни центрове за данни

Съдържание от M3 Communications Group, Inc.. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

АББ, лидерът в енергетичните и автоматизационни технологии, подписа стратегически съюз с Ericsson, световен лидер в мобилните комуникации, за да предостави автоматизационна платформа тип "от край до край", която ще оптимизира физическите и виртуални ресурси за центрове за данни и оператори на облачни технологии.


Чрез обединяването на облачната системата на Ericsson, и Decathlon® системата за управление на инфраструктурата на центрове за данни (Data Center Infrastructure Management - DCIM) на АББ, клиентите на облачни услуги на Ericsson ще се сдобият с контроли и инструменти от промишлен клас за управление и автоматизиране на гъвкав масив енергия, охлаждане и ИТ системи. Новата платформа ще бъде стандартизирана за по-лесна употреба, ефективност и устойчивост.


"С узряването на пазара на центровете за данни, собственици и оператори започват да изискват същите възможности за управление и автоматизация, типични за други сложни и жизненоважни среди," заяви Питър Тервиш, президент на дивизия "Процеси за автоматизацията" на АББ. "Нашият съюз с Ericsson разширява автоматизацията на физическата, механичната и електрическата инфраструктура чак до сърцевината на управлението на натоварванията в информационните технологии. Той ще предостави технологията, необходима на центровете за данни и операторите на облачни технологии да оптимизират натоварванията в ИТ, спестявайки оперативни разходи и същевременно подобрявайки надеждността и нивото на изпълнение на своите центрове за данни."


В днешната високо конкурентна среда, операторите на центрове за данни все по-усилено търсят нови форми на оперативна ефективност в условията на все по-засилващото се сливане на управлението на центровете за данни, техните ИТ системи и апаратура – някога отделни една от друга дейности - в една по-цялостна форма на функциониране. Съюзът между ABB и Ericsson ще помогне за постигането на тези форми на ефективност като намали необходимостта от капиталови разходи; като даде възможност за по-бърз процес на усвояване на инфраструктурните ресурси, както и като намали разходите за енергия и поддръжка чрез по-добро управление на инфраструктурата.


Андерс Линдблад, ръководител на направление "Облачни технологии и интернет протоколи" (Cloud and IP) на Ericsson, споделя: "Избрахме АББ за наш партньор, тъй като "Decathlon за центрове за данни" е единственото налично днес продуктово решение в областта на управлението на инфаструктурата на центрове за данни, което може да осигури цялостна видимост в реално време и контрол от обслужващия процесор до енергийната мрежа, както и да даде възможност за динамична автоматизация на физическите ресурси на центровете за данни."
Облачните технологии в мрежа се развиха бързо в последните няколко години, като до 2018 година се очаква да достигнат пазарен размер от 30.5 млрд. щатски долара, което се равнява на общ годишен ръст от 29%, според 451 Research. Облакът се приема широко като начин за постигане на по-бърза доставка на данни, подобрено функциониране на приложенията, както и повишена оперативна ефективност за критично важните натоварвания.


За АББ
АББ е лидер в производството на технологии за енергетично и автоматизирано оборудване, които дават възможност на битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти да подобрят ефективността си, намалявайки вредното влияние върху околната среда. Групата АББ има свои компании в около 100 държави и разполага с над 140 000 служители.


В България АББ функционира чрез една компания с централен офис в София, както и офиси и клонове в пет локации. Производствените бази на АББ в страната се намират в Петрич – за продукти ниско напрежение, в Севлиево – за продукти високо напрежение и в гр. Раковски – за продукти ниско и средно напрежение. Компанията разполага и със сервизен център за турбокомпресори във Варна, както и Общ център по счетоводство и човешки ресурси в гр. Раковски.


За АББ Decathlon за центрове за данни
ABB Decathlon, изградена по дизайн тип "отворена платформа, осигурява контроли и инструменти от промишлен клас за управление и автоматизиране на гъвкава мрежа от енергия, охлаждане и ИТ системи за максимална надеждност, енергийна ефективност и оптимално оползотворяване на всички активи на центровете за данни. Тя е част от богатото портфолио на АББ от интегрирани решения, продукти и услуги – от системи за разпределение на енергия до управление на предприятия и свързвания на мрежи.
За облачната система на Ericsson
Облачната система на Ericsson въвежда следващото поколение облачна инфраструктура, осигуряваща хипер мащабно ниво на изпълнение, операции и икономика, поддържайки ниво на сигурност и регулиране от промишлен клас. Системата предоставя на организации в цял свят сигурна и регулирана облачна инфраструктура за всички видове приложения и данни.
За помощ с всякакви технически термини от това съобщение за медиите, моля посетете: www.abb.com/glossary

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK