Софтуерната компания ОРАК представи първата цялостна българска платформа, базирана на концепцията "Интернет на нещата"

Съдържание от Crossroads Bulgaria. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

На Световния мобилен конгрес (Mobile World Congress) в Барселона българската софтуерна компания ОРАК Инженеринг представи нова технологична платформа, базирана на концепцията "Интернет на нещата" (Internet of Things - IoT). Иновативната технология позволява разнообразни физически обекти да взаимодействат един с друг или с външната среда. Платформата ОРАК 365.Net реализира перспективите на "Интернет на нещата", решавайки най-съществената пречка пред масовото навлизане на тази концепция в бита и бизнеса – надеждността на интернет комуникацията, сигурността и анализа на огромното количество събирани данни.


"Интернет на нещата" представлява иновативна технологична концепция, която в близко бъдеще ще позволи на много предмети около нас – домашни електроуреди, автомобили, производствени машини и цели сгради – да комуникират с глобалната мрежа, да изпълняват автоматизирано определени действия или да бъдат включвани, изключвани и управлявани от разстояние. Явлението е способно така да преустрои икономическите и обществени процеси, че да изключи необходимостта от участие на човека в много действия и операции.


"Технологията на ОРАК ще бъде въведена в експлоатация през втората половина на 2015 г. с подкрепата на няколко глобални телекома. По този начин ОРАК се превръща в една от първите компании в света, които пускат цялостно комуникационно решение, базирано на Internet of Things концепцията, при това непосредствено преди тя да се превърне в една от най-горещите тенденции в света на телекомуникациите. Радваме се, че един български екип, участва активно в тази революция и за пореден път изпреварва много световно известни разработчици" – заяви по време на Световния мобилен конгрес Ангел Козлуджов, вицепрезидент на ОРАК, отговарящ за иновациите и технологиите.


Повече за ОРАК Инженеринг


ОРАК Инженеринг е лидер на пазара за комплексни софтуерни решения за туризъм, търговия и производство. Компанията е носител на множество отличия, сред които Иновативна компания на годината за 2008 г., 2009 и 2011 г., както и 16 златни медала от Пловдивския технически панаир за периода 1996 - 2014 година. ОРАК разполага с клонова мрежа, покриваща изцяло територията на България, както и със свои представителства и технически центрове във всички балкански страни, Русия, САЩ и Обединените арабски емирства. През последните петнадесет години екипите на ОРАК Инженеринг в страната и чужбина имат успешно внедрени технологични решения в над 5000 компании, държавни и общински структури. Компанията разработва и собствено портфолио от решения ORAK R6 за мобилни устройства, социални мрежи и облачни инфраструктури.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK