Ново проучване: кои продукти и компании предпочита българинът

Съдържание от Havas PR

Продукти и компании като Volkswagen, Lidl, Milka, Олинеза, Верея и Nestlé, са само някои от избраните от българските потребители примери за най-добро съотношение между цена и качество на българския пазар.


Резултатите се базират на първото за България проучване Best Buy Award, което се проведе през месец февруари тази година от швейцарската организация за сертификации ICERTIAS - International Certification Association, със седалище в Цюрих, Швейцария.


Чрез проучването Best Buy Award, швейцарската организация ICERTIAS измерва задоволството и личния опит на гражданите относно цената и качеството на продуктите и услугите, които се предлагат на пазара.


Проучването обхваща повече от 50 различни комерсиални и некомерсиални категории като магазини за търговия на дребно, хранителни стоки, дрехи, обувки, козметика, дребна техника, телекомуникации, туристически агенции, дестинации за почивка и много други.


Първо място в някои от категориите на проучването в България са заели: Milka (категория "Производител на шоколадови изделия"), Верея (категория "Производител на мляко"), Nivea (категория "Душгел"), ДСК банка (категория "Банка, финансова институция"), Medix (категория "Домакински препарати за почистване"), Шуменско (категория "Светла бира"), OMV (категория "Верига бензиностанции"), Vivacom (категория "Доставчик на мобилни телефонни услуги") и др.


В проучването са участвали 1200 български граждани над 15-годишна възраст, които използват интернет. Анкетата е проведена чрез онлайн въпросници по метода CAWI - DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness).


Всички въпроси са с отворен край, т.е. на анкетираните не са предоставени варианти за отговор, а са избрали свободно имената на производителите или фирмите предлагащи услуги, които според тях предлагат най-добро съотношение между цена и качество на пазара.


Повече за ICERTIAS


ICERTIAS - International Certification Association е частна, политически независима организация, базирана в Цюрих, Швейцария. ICERTIAS стимулира иновативни методи за тестиране и проучване на пазара на местно и международно ниво. Организацията е фокусирана върху глобално признание и промоция на качеството и стойността на даден продукт. ICERTIAS поощрява международно сътрудничество между вече съществуващите и новите организации за тестиране, проучване и сертификация. Също така промотира сътрудничество за развитие на методите и уредите за сертификация извън граница. ICERTIAS се ръководи от гледната точка на потребителя и във връзка с това съветва локалните организации да промотират тестираните продукти и услуги, които са доказали, че отговарят на високите стандарти за качество, както и да повишат това качество на местни и международни пазари.На международно ниво ICERTIAS е най-познат по своята система за проучване и сертификация Best Buy Award и QUDAL - QUalitymeDAL


Повече за Best Buy Award


Best Buy Award е непрекъснат международен проект за проучване и награждаване на продукти, услуги и компании, които предлагат най-добро съотношение между цена и качество според опита и мнението на потребителите. На глобално ниво проектът Best Buy Award се осъществява и подкрепя от швейцарската организация ICERTIAS - International Certification Association, базирана в Цюрих, Швейцария. Докато провежда своите проучвания за Best Buy Award system, ICERTIAS си сътрудничи с много независими местни и международни организации, като по този начин поощрява насочване на внимание към важността на съотношението между цена и качество на местни и международни пазари.


Проучването Best Buy Award се извършва в съотвествие с правилата на "International Codex for the Implementation of Market and Social Research" използвани от International Chamber of Commerce (ICC) и European Association of Research Experts (ESOMAR).

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK