ТиймПревент България бе избрана за партньор на кампанията "Здравословни работни места – управлявай стреса!"

Съдържание от ТиймПревент България. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

16.3.2015г., София - ТиймПревент България бе избрана да се включи в кампанията "Здравословни работни места – управлявай стреса!" на Европейската агенция за безопасност и здраве при работа. Основната задача на кампанията, в т.ч. и на ТиймПревент България, е да повиши осведомеността за стреса и психосоциалните рискове на работното място и да насърчи работодателите, ръководителите, работниците и техните представители в България да работят съвместно за управлението на тези рискове.


По последни данни на Европейската агенция по здраве и безопасност при работа всеки втори българин е подложен на стрес на работното място. Прогнозите за бъдещето също не са обнадеждаващи – според почти 70% от българите, стресът на работното място ще се увеличи много в следващите 5 години. Изследванията сочат, че психосоциалните рискове и стресът на работното място водят до сериозни негативни последици за здравето на служителите и до значителни разходи, както за организациите, така и за националните икономики на държавите.
Изчислено е, че в Европа общият размер на разходите, свързани със стреса възлиза на приблизително 240 млрд. евро.


"Наблюденията на ТиймПревент България като водещ консултант по трудова медицина и здравословни и безопасни условия на труд с близо 10 години практически опит на българския пазар показват, че в България нито работодателите, нито служителите са достатъчно осведомени за рисковете от стреса на работното място, а още по-малко, че съществуват ефективни мерки за минимизирането им и за тяхната активна превенция. Ето защо, ТиймПревент България в екип с висококвалифицирани немски специалисти разработи уникален за българския пазар продукт "Управление на стреса", изтъква г-н Нейко Нейков – Управител на ТиймПревент България.


Продуктът "Управление на стреса", в рамките на 10 модула, предоставя комплексни услуги и решения за откриване, анализиране, диагностициране и управление на стреса на работното място, специално разработени и адаптирани за нуждите на българските работодатели и служители.


В рамките на кампанията - до месец октомври 2015 година, ТиймПревент България планира поредица от инициативи, между които провеждането на безплатни изследвания на нивата на работен стрес в редица учебни заведения - в т.ч. училища и детски градини, както и препоръчването на конкретни мерки за минимизиране на негативните влияния от стреса и последващи действия по контрол и превенция за всяко едно от тях. ТиймПревент България обръща специално внимание на българските учебни заведения, тъй като по данни на КНСБ, изнесени на специална конференция през октомври 2014 година, сектор "Образование" е най-стресовият в България.


За нуждите на всички работещи в България, ТиймПревент планира и периодично публикуване на специализирани информационни и практически материали (изследвания, статистики, практически ръководства и примери за добри европейски практики) посветени на темата "Управление на стреса на работното място", за които можете да се информирате само на специализирания сайт на българската компания - www.stressmanagement.bg.


За ТиймПревент България:
"ТиймПревент България" ООД е дъщерна фирма на немската компания "Б·А·Д". "ТиймПревент – Б·А·Д Груп" е водещ консултант на европейския пазар в областта на трудовата медицина, здравословните и безопасни условия на труд и хигиена и безопасност на храните./ www.teamprevent.bg; www.stressmanagement.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK