АББ представя своите годишни кариерни програми в България

Съдържание от M3 Communications Group, Inc.. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

АББ България участва в няколко ключови събития в областта на Човешките ресурси, за да представи своите стажантски и стипендиантски програми за 2015 г.


Екип "Човешки ресурси" на АББ България наскоро участва в някои ключови събития в областта на човешките ресурси в София. По този повод много инженерни студенти имаха шанса да научат повече за потенциални възможности и кариерни пътища за своето професионално развитие в АББ. Компанията представи своите планове за 2015 година и стажантски програми за всички свои локации в България. В допълнение към това, младите кандидат-инженери успяха да получат повече информация за студентската стипендиантска програма, организирана от АББ в Техническия университет в София и неговия клон в Пловдив.


АББ започна своята натоварена седмица в областта на Човешките ресурси (ЧР) с участието си в "Национални дни на кариерата" 2015 – един от най-големите ЧР форуми в България – организиран от "Job Tiger" на 10 и 11 март 2015. По време на събитието студентите научиха от АББ какви знания, умения и качества са необходими, за да реализират пълния си потенциал и да имат успешна кариера.


АББ се присъедини и към събитието "Аз, инженерът", което се проведе на 11 март в Интер Експо център в София. Събитието даде възможност на водещи инженерни компании като АББ да се срещнат с млади експерти, студенти и ученици, както и инженери, интересуващи се от иновации и възможности за професионално развитие. И на двата форума АББ представи своя годишен план за развитие за 2015 в областта на човешките ресурси, и имаше шанса да се обърне към млади студенти с различни кариерни цели, ентусиазирани да постигнат целите си и да намерят подходящо място за своята професионална реализация.


Следващата фаза от кариерната обиколката на АББ бе посещението в Технически университет - София, където АББ представи своята подробна стипендиантска програма пред инженерни студенти от 1 и 2 курс. Участниците показаха истински интерес към стипендиантската платформа на АББ за тази година, предложена чрез АББ Фондация за инженерно обучение "Юрген Дорман", която е подписала договор за партньорство с Техническия университет в София, предоставяйки стипендии както за студенти в София, така и в Пловдив.


"Много сме щастливи да оповестим нашата програма в областта на човешките ресурси за 2015 г. на всички млади специалисти в нашата сфера на дейност като потенциални бъдещи служители на АББ. АББ винаги е отдавала специално значение и внимание на развитието на всичките си служители в България, които считаме за своя най-ценен актив", сподели Екехард Нойрайтер, регионален мениджър на АББ за България.


Екип "Човешки ресурси" на АББ България ще бъде част и от "Национални дни на кариерата" 2015 в Русе на 23 март, в Свищов на 25 март, и в Пловдив на 30 март.
АББ функционира в България чрез една компания с централен офис в София, както и офиси и клонове в пет локации. Производствените бази на АББ в страната се намират в Петрич – за продукти ниско напрежение, в Севлиево - за продукти високо напрежение, и в Раковски – за продукти ниско и средно напрежение. Компанията разполага и със сервизен център за турбокомпресори във Варна, както и Общ център по счетоводство и човешки ресурси в Раковски. АББ има над 1900 служители в България.


АББ е лидер в производството на технологии за енергетично и автоматизирано оборудване, които дават възможност на битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти да подобрят ефективността си, намалявайки вредното влияние върху околната среда. Групата от компании АББ развива дейност в около 100 държави и разполага с приблизително 140 000 служители.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK