Съдомиялни машини Bosch с полинокс

 Съдържание от Bosch. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Ангажиментът на Bosch към качеството на уредите с тази марка намира отражение във всяка стъпка: от концепцията, през избора на материали, до провеждане на изпитателни тестове. Така всички съдомиялни Bosch - от базовите модели до най-иновативните и луксозни уреди, съдържат компоненти, които отговарят на най-високите технологични стандарти.


Пример за това е вътрешният кожух на някои съдомиялни машини Bosch, изработен от революцио-нен материал наречен полинокс. Този материал се използва широко в космическите изследвания и автомобилната индустрия, където здравината и трайността са от съществено значение.


Полинокс е стабилизиран полипропилен, който е лесен за формоване по време на производство и доказано безопасен. Той отговаря на директивите на ROHS и REACH, които регулират съдържа-нието на разрешени, токсични и / или нездравословни съставки, както и ограничават употребата на някои опасни вещества в електронното оборудване. Това го прави предпочитан материал за производство на съдове и опаковки за съхранение на хранителни продукти (за едно- или многократна употреба). Най-ярко доказателство за това е фактът, че космическите храни се съхраняват в опаковки от полинокс, а питейната ни вода тече по тръби от този материал. А за най-голямите скептици: от полинокс се произвеждат продукти с високи хигиенни изисквания като например бебешки шишета,спринцовки, катетри, инхалатори, системи за събиране на кръв, както и такива за специфични условия като лабораторни изделия.


Редица са качествата на полинокс, които определят избора за използването му в съдомиялни машини Bosch. С оглед на приложението безспорно най-важно е сто процентовата му резистентност на корозия, тъй като материалът е устойчив на всички препарати като почистващ гел, почистващи таблетки, прах, гел за блясък. Целостта на материала се запазва без да промени дори цвета си и в случаи, когато върху него попаднат "агресивни" храни като оцет, доматен сос, кетчуп, плодови сокове и др., дори при разпръскване на сол в миялната машина, което се случва не рядко в забързаното ни ежедневие. В тази връзка високо ценено е качеството му да не образува респективно да не задържа миризма. Така се избягва едно неприятно странично явление при съдомиялни, които не се използват ежедневно.


Точката на топене на полинокс е от 160 - 170°C. Тази устойчивост на материални промени при много високи температури, дава възможността за използване на функции като HygienePlus, която гарантира най-висока степен на хигиена чрез висока температура при плакненето, която убива бактериите (> 72* С). Това е идеално за домакинства с малки деца или алергии, или просто с високи изисквания за чистота и хигиена.


Здравината и трайността на полинокс дават голяма сигурност, въз основа на която Bosch дава за всички съдомиялни машини в допълнение към 2-годишната гаранция на производителя и 10-годишна гаранция против ръжда на вътрешния кожух.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK