БНП Париба подкрепя изложбата "Епопея на тракийските царе" в Лувъра

Давид Вайсман, културно аташе на френското посолство и Ханс Бруке, изпълнителен директор на БНП Париба С.А. – клон София

© БНП Париба

Давид Вайсман, културно аташе на френското посолство и Ханс Бруке, изпълнителен директор на БНП Париба С.А. – клон СофияСъдържание от БНП Париба. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

БНП Париба участва в инициатива за реставриране на произведения от българската античност и представянето им в Лувъра. На 30ти март банката организира представяне на проекта в офиса си на бул. Цар Освободител 2. Събитието беше открито от Давид Вайсман, културно аташе на френското посолство и събра представители на бизнес елита, БАН, Министерство на културата и Френския институт.


Изложбата "Епопея на тракийските царе: археологически открития в България" обединява повече от 1 600 артефакта. Експозицията ще бъде открита на 15 април тази година и ще остане в Лувъра три месеца.


Организаторите от българското Министерство на Културата, музей Лувър, БАН, Френското посолство в София и Френския институт в България се надяват с тази изложба да допринесат за популяризиране на българското културно наследство в чужбина. Стартира и кампания за набиране на средства за реставрирането на археологически предмети, вдъхновена от големите дарителски кампании, организирани във Франция от години. Целта е събиране на дарения за възстановяването на произведения, собственост на български археологически музеи.


В рамките на настоящия проект ще бъдат организирани две допълнителни изложби в България, представящи експонати от Лувъра.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK