MobiSystems с приз за най-иновативна компания от БТПП

Съдържание от Деси Монова | desi@pure.bg. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

MobiSystems беше отличена с призовото място за най-иновативна компания на 2014 г. от Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Отличията бяха връчени на 30 март, в присъствието на заместник-министъра на икономиката Даниела Везиева и заместник-министъра на образованието проф. д-р Костадин Костадинов. Конкурсът за иновации сред българските компании се провежда за втора година и е организиран по инициатива на Съвета по иновации и енергийна ефективност към БТПП, съвместно с EEN.


Ния Йотова, мениджър Бизнес развитие в MobiSystems, получи грамотата лично от Цветан Симеонов, председател на БТПП.


"Тъй като 80% от иновациите в България се внедряват от големи предприятия, MobiSystems се гордее, че е от групата на малките и средни предприятия в България, които постигат международно признание, благодарение на иновативните си продукти." Това заяви Ния Йотова, приемайки приза.


MobiSystems беше отличена за своите иновативни продукти и в конкурса на Първа инвестиционна банка през ноември 2014 г. Компанията е сред 5000-те най-бързо развиващи се фирми в Америка.


За MobiSystems:


MobiSystems е създадена през 2001 г. и разработва софтуер за мобилни приложения за операционните системи Android и iOS. Централата на компанията е в София. През 2002 г. откриват офис в Сан Диего, а през миналата година - в Китай.


Компанията разработва най-продаваното в света офис мобилно приложение OfficeSuite, което е инсталирано на повече от 200 млн. устройства в 205 страни. Приложението позволява лесно да се преглеждат, редактират и създават документи в Word, Excel, PowerPoint, както и да се конвертират от или в PDF. OfficeSuite е вграден в инсталационния пакет на едни от водещите технологични марки като Sony, Amazon (Kindle), Barnes and Noble (Nook), Acer, Toshiba и Sharp. Първата версия на OfficeSuite е създадена през 2009 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK