"Алтер Его" е първото събитие от представянето на проекта Share M3: Media, Music, Movement

Съдържание от Share M3: Media, Music, Movement

"Алтер Его"


На 18 април, (събота) от 19:00ч. в "Дерида Денс център", ще се проведе първото събитие от представянето на проекта Share M3: Media, Music, Movement.


"Алтер Его " е демонстрация на творческата работа на Албена Баева, Стефан Дончев и Александър Миланов, които в периода от 2 до 7 февруари 2015г. работиха заедно в арт ателие за опознаване начините на взаимодействие със сензора Кинент от Майкрософт. По този начин млади артисти се докоснаха до своята виртуална идентичност.


Проектът Share M3: Media, Music, Movement отговаря на технологичните предизвикателства, като чрез преплитането на музика, танц и проектиране на движение и звук върху интерактивна стена, се постига естествена комуникация между реално и виртуално пространство.


Новите форми на културно изразяване формират виртуален образ, раждат виртуално "Алтер Его". Чрез сензора, който сканира движението на човешкото тяло и го пресъздава в разнообразни форми и цветни картини, се създава друга паралелна реалност. В един момент само част от тялото контролира случващото се в нея. Улавя се движението на едната или двете ръце, докато накрая виртуалният образ става напълно видим и другото Аз придобива цялостност.


Ще се радваме да споделим с вас резултатите от нашата творческа работа.


Очакваме ви на 18 април в "Дерида Денс център", от 19:00ч. бул. "Сливница", 245, етаж-4, гр. София.


"Алтер Его "
Албена Баева, Стефан Дончев – интерактивни артисти, ръководители на ателието
Александър Миланов – хореография и изпълнение
Музика: Тhekilimanjarodarkjazzensemble


Проектът се реализира от "Фондация за предприемачество, култураи образование"и е финансиран от програма "Сподели София" на Фонд за иновации в културата.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK