Лидл дава шанс за работа на младежи от цялата страна

Лидл дава шанс за работа на младежи от цялата страна

© Лидл БългарияСъдържание от Лидл България. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Стартира кандидатстването за трето поредно издание на практикантската програма на Лидл България, която ще се проведе през лятото. За първи път през 2015 година кампанията е национална и участниците ще могат да натрупат опит в магазините на веригата в цялата страна. Кандидатстването по програмата стартира на 6-ти април и ще продължи до 20-ти май. От възможността за професионален стаж ще се възползват младежи в 11-ти и 12-ти клас, навършили 18-годишна възраст.


"След предишните две издания на практикантската програма на Лидл в четири големи града на България, установихме, че интересът нараства и програмата става все по-популярна, затова решихме тази година инициативата да е на национално ниво. Това ще даде възможност на повече млади хора, от различни населени места, да се включат в програмата и да направят първата си крачка в своя професионален път. Нашата цел е този първи опит да им донесе увереност и самочувствие, да ги научи на основни трудови навици, да им даде полезни, практически съвети и да даде тласък на бъдещото им кариерно развитие." – споделят от Лидл.


Периодът, в който младежите ще натрупат опит в магазините на Лидл, е лятната ваканция - от 15 юли до 31 август. Работното време ще бъде организирано на по-лек режим – на смени, в рамките на 6-часов работен ден, от понеделник до петък, което дава възможност на младежите да се радват и на ваканцията си. Те ще получат въвеждащо обучение по време на първите им стъпки в професионалния път, както и ментор, който ще им помогне по-лесно да се интегрират. Ще помагат в интересни задачи, които ще бъдат първият за тях урок по работа в екип, любезно и професионално отношение към клиентите, презентиране и подреждане на стоките в магазините на Лидл. Практиката ще бъде оформена като трудов договор за срока на стажа. За работата си практикантите ще получат месечно възнаграждение и ваучери за пазаруване в магазините на Лидл. Като допълнителен стимул и награда, всички завършили успешно ще имат възможността да участват в конкурс за есе. Победителят ще спечели стипендия за всеки месец от първата учебна година след постъпването му в университет, а наградите за второ и трето място са ваучери за пазаруване за период от 6 месеца.


За първа година подаването на документи става чрез новия кариерен сайт на Лидл, където е публикувана и подробна информация за програмата. За да кандидатствате е необходимо да изпратите кратка автобиография и мотивационно писмо, а от Лидл ще се свържат с одобрените кандидати.


За Лидл:


Lidl е част от немската Шварц-група, оперираща в областта на търговията с хранителни и нехранителни продукти. Lidl има около 10 000 магазина в повече от 20 европейски страни. Компанията е основана през 30-те години на XX-ти век в Германия (седалище Некарсулм) и се отличава с бърз и постоянен растеж.


Повече информация може да намерите на:
www.lidl.bg 
www.facebook.com/lidlbulgaria

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK