VMware представи първата в ИТ индустрията единна платформа за хибридния облак

Съдържание от New Approach Agency. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

VМware представи първата в ИТ индустрията единна платформа за виртуализация на ресурсите в хибридния облак – изчислителни, мрежови и такива за съхранение на данни. Софтуерно-дефинираната платформа на VМware позволява на потребителите да обединят публични и частни облачни ресурси, като те могат да оперират, защитават и управляват в тази среда всякакви облачни или традиционни приложения в зависимост от специфичните си нужди.


Бизнес моделите на компаниите се променят изключително бързо като се наблюдава изместване на фокуса от материалните активи към по-лесно подвижните активи като софтуер и данни. ИТ индустрията започва да използва облачни услуги, за да бъде по-гъвкава спрямо динамиката на бизнеса. В тази си задача специалистите са изправени пред сериозното предизвикателство да гарантират съвместимост между различните облачни платформи, както и да отговорят на високите изисквания за сигурност и защита на информацията. VMware помага на клиентите си в тези времена на преход, като поставя софтуера и данните в основата на бизнеса, за да направи възможен един изцяло нов модел на управление на ИТ ресурсите.


"Софтуерът променя традиционните индустрии в глобален мащаб," коментира Пат Гелсингър, главен изпълнителен директор на VMware. "Бизнесът трябва да прояви решителност, за да управлява тази промяна и да се възползва максимално от възможностите, които тя носи. С представянето на тази единна, софтуерно-дефинирана платформа правим поредната стъпка в посока подпомагане на нашите клиенти, като им предоставяме безпрецедентна свобода и избор. Платформата е продължение на серията иновации на VMware при виртуализация на ресурсите в хибридния облак – изчислителни, мрежови и сторидж."


VMware vSphere® 6 - надеждната основа
Със своите над 650 нови и иновативни функционалности, новата версия на платформата за виртуализация VMware vSphere 6 предоставя уникални възможности за компаниите да подобрят производителността, мащаба и нивото на консолидация на критично важни за техния бизнес и облачно базирани проложения. Повече за VMware vSphere 6.
VMware vSphere6 придава ново значение на понятието за инфраструктура и задава нов стандарт в достъпността и управлението на приложенията. Повече за VMware vSphere 6.


VMware Integrated OpenStack – лесен път към OpenStack
VMware Integrated OpenStack е OpenStack интегрирано решение, което дава на разработчиците бърз и ценово ефективен начин за достъп до VMware инфраструктура от корпоративен клас чрез отворени програмни интерфейси (APIs). VMware окомплектова, тества и поддържа всички компоненти на решението, включително и OpenStack софтуера с отворен код, като го предоставя напълно безплатно за всички потребители на VMware vSphere. Повече за VMware Integrated OpenStack.


VMware Virtual SAN™ 6 и vSphere Virtual Volumes™ - решение за сторидж от ново поколение
VMware Virtual SAN 6 предоставя значителна гъвкавост и подобрения в производителността на софтуерно-дефинираното решение за съхранение на данни. Освен това
VMware vSphere Virtual Volumes предлага ново ниво на интеграция с устройствата за съхранение на данни, която позволява на външните масиви да разпознават виртуалните машини. Повече за софтуерно дефинирания сторидж и стратегия на VMware.


VMware vCloud® Air™ мрежови услуги на базата на VMware NSX™
VMware представи и vCloud Air хибридни мрежови услуги - разработка, която позволява на потребителите да обединят функционалността на публичния и частния облак в единна, защитена мрежова среда. VMware NSX е платформа за мрежова виртуализация, която под формата на софтуер предоставя цялостен модел за мрежова сигурност на нива L2-L7. VMware NSX е мрежовото решение, върху което е изграден VMware vCloud Air™. С помощта на хибридните мрежови услуги и на базата на тази платформа, потребителите могат да поддържат стотици виртуални мрежи в частния облак и vCloud Air през една WAN връзка, като същевременно запазват и прилагат правилата за сигурност и изолирането на мрежовите ресурси за определени приложения.


VMware vSphere 6, VMware Integrated OpenStack, VMware Virtual SAN 6 и VMware vSphere Virtual Volumes ще бъдат достъпни на пазара през първото тримесечие на 2015.


Коментар от индустрията
"Изследване на IDC показва, че 65 процента от ИТ организациите имат намерение да преминат към хибридни облачни архитектури до края на 2015 година. Плановете им включват и едновременното ползване на множество услуги в обществения и частния облак, както и на ресурси от традиционни инфраструктури. Чрез своята единна платформа за хибридния облак VMware заявява ясно намерението си да подпомогне бизнесите в този процес на трансформация." - коментира Матю Ийстууд, Вицепрезидент и генерален мениджър на IDC Enterprise Platform Group.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK