Интегрирани ERP и BI решения заработиха в Хиполенд

Съдържание от Crossroads Bulgaria. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Две софтуерни решения заработиха в най-голямата верига детски хипермаркети у нас – Хиполенд. Проектът, реализиран от Балкан Сървисис, включва внедряване на цялостно ERP решение, интегрирано със съществуващата в магазините POS система, както и изграждане на Business Intelligence решение за справки и анализи.


Интегрираната ERP система, внедрена в Хиполенд, обслужва всички основни бизнес процеси в компанията. Тя обхваща въвеждането, съхранението, обработката и оперативните справки върху целия поток от данни, възникващи при обслужването на търговската, финансовата и счетоводната дейност. Atlantis ERP осигурява комуникация между структурните единици, планира и подпомага вземането на решения. Системата дава възможност да се използва и цялата историческа информация за продажбите до максимално ниско ниво - ред от касова бележка, заедно с информация за пълната продуктова характеристика. Решението е интегрирано със съществуващата в магазините POS система, както и с електронен магазин.


Проектът включва още изграждане на Business Intelligence решение за анализи и подпомагане на управленските решения. Системата осигурява бърз и лесен достъп на потребителите до големия обем от данни, като предлага, както множество справки по образец на клиента, така и възможност за динамично променяне на тези справки, чрез прилагане на филтри, промяна на предварително зададените дименсии, добавяне на нови, пивотиране и експорт в различни формати. BI системата дава възможност на потребителите да анализират и сравняват информация за продажбите в различни разрези, без значение дали тя идва от старата транзакционна или от новата ERP система и без забавяне заради големия обем данни.
"Нашата цел беше да внедрим интегрирана система, която да е напълно локализирана в съответствие с българското законодателство и местните регулации, да е съвместима с общите счетоводни практики и бизнеса. Смятам реализирането на проекта в срок за постижение, предвид различните трудности, които срещнахме и амбициозните цели, които си бяхме поставили.", това сподели Ваня Иванова, Втори Изпълнителен Директор в Хиполенд.


Повече за Хиполенд:
"Хиполенд" АД е българска верига хипермаркети за детски и бебешки стоки, създадена през 2005 г. Днес тя е най-голямата верига детски хипермаркети у нас, като разполага с 24 магазина в цялата страна, с тенденция за увеличаване на броя. Мисията й е да дава на родителите най-широк избор от качествени и маркови стоки за техните деца. "Хиполенд" предлага всичко необходимо за отглеждането и възпитанието на детето от раждането му до 10-12 годишна възраст. Доставчици на веригата са над 150 утвърдени производители на детски стоки - български и вносни. Решаващи при подбора на асортимента са и атрактивните дизайни и разумните цени.


Повече за Balkan Serviceс:
Balkan Services предлага консултантски услуги в сферата на приложенията за управление на бизнеса с акцент върху ERP (Enterprise Resource Planning), BI (Business Intelligence) и CRM (Customer Relationship Management). Компанията и е сертифициран партньор на IBM за услугата BPM (Business Process Management) и на немската LucaNet AG за финансовите й продуктите за консолидация на отчети и планиране. Освен това предлага IT поддръжка и услуги, както и изготвяне и управление на Европейски Проекти в сферата на технологиите. Balkan Services е лидер на пазара за ритейл сектора у нас с над 200 успешно внедрени и работещи ERP, CRM и BI проекти във водещи компании, сред които: Coca-Cola Hellenic, Бони Холдинг, Ficosota, Unilever, Intersnack, Дерони и други.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK