Здравейте, казвам се Кейси и съм фермер

 

© Bacchus

 



Съдържание от Bacchus. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Кейси Ангелова е загърбила живота си на режисьор в Ню Йорк, за да отглежда плодове и зеленчуци ("инвестирам сърцето до всяко растение, те са моите бебета") в семейното стопанство в Кюстендил, което поддържа с помощта на нейния мъж. Имат три деца, за които Кейси се старае да осигури "най-важния подарък – здравословна храна и образование".


Тя не пести сили да разпространява философията и ценностите на движението Slow food. Понякога изнася лекции, свързани със здравословното хранене в училището в Кюстендил. Една от темите, към която винаги се връща, е пренебрежението, с което българите се отнасят към земеделците, хората, които произвеждат храната ни.
"Здравейте, казвам се Кейси и съм фермер." Така, по модела на представяне, познат от сбирките на "Анонимни алкохолици", започва TED лекцията й в София преди две години - "Избрах това първо изречение, свързвано с нещо "срамно", защото съм усещала неведнъж подобно отношение на неразбиране и неудобство у хората, когато им кажа, че съпругът ми и аз сме се преместили от Ню Йорк сити в Кюстендил, България, за да се посветим на култивирането на земята."


Още за динамичния живот на Кейси и каузите, с които се занимава, можете да прочетете тук.


Кейси е участник в инициативата на сп. Бакхус "12 вечери на любителите готвачи". Не изпускайте да се запознаете с нея и да опитате от вкусните ястия, приготвени с много любов и истински продукти.


Кога: 28 май
Къде: ShowHow
Старт: 19:00 ч.


Меню:


Салата
Пролетна картофена салата с аспержи, цветя от шивс (див лук) и
естрагон дресинг.


Сервира се с 50 гр. Ouzo Lesvos


Предястие
Бугер от леща и сладки картофи, с кремобразно песто от листно зеле (кейл) със свеж кисел червен лук.


Сервира се с Блан де Ноар Едоардо Миролио, 2014 г.


Основно
Печено свинско на слаб огън с пролетни зеленчуци.


Сервира се с Пино Ноар Едоардо Миролио, 2012 г.


Десерт
Ягодова торта с босилек и инфузия от бита сметана.


Поднесен с 12 г. уиски Chivas Regal


Цена на куверта: 45 лв.


За повече информация и резервации:


Тел.: 02/ 4615 464
E-mail: gabrielas@economedia.bg
Facebook
Web

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK