Shell България демонстрира недвусмислено значението на предпазните колани в автомобила при инцидент

Съдържание от Драгомир Гюров | [email protected]

Shell България организира Ден на безопасността за своите служители, подизпълнители и партньори на 12 и 13 май 2015 г. Инициативата се провежда за девета поредна година във всички компании Shell по света. В България тя обхваща търговските обекти Shell в цялата страна. Целта е да бъдат припомнени корпоративните правила и процедури, които се прилагат от служителите и партньорите на компанията, за да се предотвратят или намалят до минимум инцидентите на пътя и на работното място.


Тържественото откриване на инициативата бе в търговски комплекс Shell в кв. "Подуене". В партньорство с Академията за безопасно шофиране и нейния ръководител – многократния рали шампион на България Димитър Илиев, бе демонстрирано значението на предпазния колан, чието използване е едно от 12-те животоспасяващи правила, които са задължителни за всички служители и партньори на Shell.


В монтирания на специално съоръжение лек автомобил бе симулирано в контролирана среда пътно-транспортно произшествие, което води до преобръщане на автомобила, и бе демонстрирано значението на предпазния колан за спасяване на живота на пътниците в превозното средство.


"В Деня на безопасността тази година ние отново потвърждаваме нашия ангажимент да постигнем корпоративната цел "Нула" за елиминиране на инцидентите, свързани с дейността на Shell в глобален мащаб – тоест нула наранявания и нула разливи. Тази година съсредоточаваме вниманието си върху безопасността в три области – безопасността на хората, безопасността на пътя и на работния процес", каза Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.


За постигането на цел Нула Shell е въвела 12 животоспасяващи правила. Те са задължителни и се прилагат стриктно от служителите и партньорите на компанията по цял свят. Тези правила утвърждават това, което се очаква да знаят и да правят служителите и подизпълнителите, за да предотвратят сериозни инциденти с фатален край. Благодарение на правилата по изчисления на Shell в глобален план от тяхното въвеждане са спасени 150 човешки живота на служители, партньори и поддоставчици.


Допълнително Shell България следва стриктно разписани процедури, които да гарантират безопасността на служителите в търговските обекти на компанията. Процедурите се отнасят за доставка на горива, реакция при обир, разлив, пожар, необходимост от оказване на първа помощ. Всички служители на Shell България и на партньорите на компанията преминават обучения за оказване на първа помощ, за доставка и разтоварване на горива, включително и на газ пропан-бутан.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK