Топлината от природата – отоплението от Viessmann

Vitocal 242-SСъдържание от Viessmann. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Предимства и начин на работа


Термопомпите предлагат цялостно решение за охлаждане, отопление и топла вода на дома при ниски експлоатационни разходи, ниски вредни CO2 емисии и не на последно място несравнимо по-голям комфорт спрямо конвенционалните системи, разчитащи на фосилни горива.


Термопомпите работят в симбиоза с природата на принципа на топлообмена – превръщат наличната топлина в околната среда като въздуха навън в топлина за целия дом. За да работи, термопомпата се нуждае единствено от малко електрическа енергия. Това прави системата до голяма степен независима от външни фактори като колебанията в цените на горивата.


Ефективни решения от Viessmann


Като пионер в серийното производство на термопомпи повече от 30 години, Viessmann налага редица стандарти в областта. Специално внимание компанията отделя на малките и средни домакинства, предлагайки серия доказани във времето енергоспестяващи отоплителни инсталации.


Термопомпи въздух/вода Vitocal 200-S и компактните термопомпи Vitocal 222-S/242-S с вграден водосъдържател и соларна функция при Vitocal 242-S осигуряват цялостно високоефективно решение за охлаждане, отопление на целия дом и подгряване на топла вода дори при минусови външни температури.


Термопомпите Vitocal 200-S/222-S/242-S предлагат висок коефициент на преобразуване СОР до 5,1 (въздух 7°С/вода 35°С). Предвид факта, че над 80% от потреблението на енергия в едно съвременно домакинство се изразходва за отопление и производство на топла вода, термопомпите на Viessmann могат дапостигнат до 50% по-ниски разходи за отопление и охлаждане в сравнение с конвенционалните системи.


Несравним комфорт и свобода


Приложението за смартфон или таблет Vitotrol App дава достъп до всички настройки за лесно дистанционно управлявате на цялата инсталация. Настройвате на желаната температура, задавате времеви програми и интервали на работа – всичко това без да ставате от креслото, на път за вкъщи или от другия край на света. Получавате прецизен контрол и максимална ефективност с едно докосване.


Повече за термопомпите на Viessmann и примери за реализирани проекти можете да намерите на: www.termopompa.bg.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK