TNT транспортира черепа на Тиранозавър рекс в Европа

Съдържание от M3 Communications Group, Inc. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

TNT транспортира безопасно череп на Тиранозавър рекс, който е собственост на Центъра по биоразнообразие "Натуралис" (Холандия), от Института по геоложки изследвания "Блек Хилс" в Южна Дакота, САЩ, до Центъра за научни изследвания Рентгенова техника (EZRT) "Фраунхофер" във Фюрт, Германия.


Добре запазеният череп е на женски Тиранозавър рекс на 66 млн. години, намерен при разкопки в Монтана, САЩ, през 2013 г. и станал собственост на "Натуралис" през 2014 г. Самият скелет ще бъде изложен в Центъра по биоразнообразие в холандския град Лайден през септември 2016 г.


Във "Фраунхофер" праисторическият череп ще бъде изследван със скенер с висока резолюция, проектиран да осигурява детайлни 3D структурни изображения. Центърът по биоразнообразие "Натуралис" и Центърът за научни изследвания Рентгенова техника (EZRT) "Фраунхофер" ще представят резултатите от изследването по-късно този месец.


TNT ще транспортира експоната обратно до САЩ в края на тази седмица.


Черепът, тежащ 690 килограма, измина цели 7800 км от САЩ в дървен сандък с дължина 1,90 м, подготвен много внимателно и запечатан добре. TNT превози черепа на разстояние от 2785 км от Южна Дакота до летище "Джон Ф. Кенеди", Ню Йорк, след което го транспортира с Боинг 747 до въздушния хъб на TNT в Лиеж, Белгия, и от там го превози с камион до Фюрт. По време на пътуването редовно бе докладвано за състоянието на черепа. По пътя си обратно експонатът ще направи спирка в Амстердам, за да участва в национално телевизионно шоу. Брандираният специално за събитието камион на TNT е оборудван с технология от последно поколение за проследяване и се кара от "спецшофьори" от отдел "Специални услуги" на компанията.


"Горди сме от възможността да помогнем на Центъра по биоразнообразие "Натуралис" при пренасянето на този рядък скелет на Тиранозавър рекс в Европа – сподели Грант Кохрейн, директор на международен отдел "Специални услуги" на TNT. – В TNT имаме нужните опит и компетентност, свързани с пренасянето на много специални товари. Това обаче е нашата първа възможност да транспортираме праисторически експонат с такава висока научна стойност."


За повече информация относно Тиранозавър рекс, собственост на Центъра по биоразнообразие "Натуралис", посетете: www.naturalis.nl.


За TNT
TNT е една от най-големите международни компании за експресни доставки. Ежедневно TNT транспортира близо милион документи, колети и палетизирани товари. Компанията управлява въздушни и сухопътни транспортни мрежи в Европа, Близкия изток и Африка, азиатската част на Тихия океан и Америка. Приходите на TNT за 2014 г. са в размер на 6,7 милиарда евро. Повече за компанията можете на намерите на корпоративния ни уебсайт www.tnt.com.


За ТNТ България
Подразделението на ТNТ в България е основано на 22.12.1995 г. и вече 19 години успешно работи на българския пазар, предлагайки най-обширната гама от експресни транспортни услуги за доставка на документи, колети и карго товари до и от над 200 страни по света и на територията на цяла България. Повече информация за TNT България може да бъде намерена на www.tnt.com.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK