Последни дни да подкрепим българския проект в глобалния конкурс The Venture

Последни дни да подкрепим българския проект в глобалния конкурс The Venture

© ArthesisСтатията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Шестнадесет стартиращи компании от цял свят, с мисия да променят живота на другите, са финалисти в The Venture. Българската компания за 3D покрития на протези – Arthesis, се състезава за финансиране на стойност един милион долара, осигурени от Chivas Regal. След оспорвана надпревара и над 1 000 подадени кандидатури от пет континента, Chivas Regal избра иновативния проект Arthesis, за да го включи в списъка с шестнадесетте стартъпи готови да отговорят положително на социалните предизвикателства пред света. Финалистите ще представят своите проекти, които разчитат не само на собствения си потенциал и печеливша бизнес идея, но и на възможността да предложат устойчиви решения на различни социални проблеми.


Tова е последната седмица, в която всеки, който иска да подкрепи българската кандидатура, може да гласува на сайта на инициативата.  Kрайният срок до който можете да подкрепите Arthesis в надпреварата е 14 юни 2015 година.


До този момент Arthesis успяха да се преборят и да заемат предна позиция във временното класиране сред най-добрите социални проекти в света като разкриха своя потенциал и възможността да предложат устойчиво и ценово достъпни решение за хората с ампутирани крайници. 


Конкурсът The Venture е в търсене и подкрепа на най-обещаващите социални предприемачи, които искат да окажат положително влияние със своята дейност върху живота на хората. С осигурен фонд от един милион долара и други ресурси, The Venture ще даде възможност на социални предприемачи от цял свят да реализират техния потенциал и да получат по-голяма видимост на проектите си. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK