Huawei представи първата в България "класна стая на бъдещето"

Съдържание от M3 Communications Group, Inc.

Компанията представи своето революционно решение, което ще подобри образователната система у нас и ще улесни учебния процес и в най-отдалечените райони в страната.


Днес Huawei Technologies Bulgaria съвместно със 74-о СОУ "Гоце Делчев" отвори врати на единствената по рода си класна стая, оборудвана с терминално решение, работещо в облачна среда. Иновативният продукт на китайския технологичен лидер изпълнява плана на Министерството на образованието за реализация на Стратегията за ефективно внедряване на ИКТ в образованието и науката (2014-2020 г.).
Въвеждането на иновативната платформа на Huawei Technologies в образователната система ще открие нови хоризонти за цялостния процес на обучение, и ще улесни управлението на ИКТ инфраструктурата в министерството и останалите свързани институции.


За терминалните продукти
Терминалите представляват устройства, които напълно заместват персоналния компютър и лаптопа и предоставят сигурна и лесна за управление среда за достъп.
Многобройни са ползите от масовото приложение на терминалното оборудване на Huawei Technologies в българските училища. Електронните учебници, мултимедийните уроци, интерактивното обучение и образователните портали са само част от предимствата на решението.
С новото оборудване ще се подобрят многократно учебните условия на децата в по-изолираните райони в страната и ще им бъде даден равен достъп до висококачествени образователни ресурси.
Учениците ще захвърлят тежките раници и ще бъдат стимулирани да преоткрият образованието като нещо не просто необходимо, а истински интересно и дори забавно.


Революционната инфраструктура, работеща в облачна среда, има изключително дълъг живот (над 5 години при терминалите, в сравнение с 2 години при персоналните компютри). Тя ще намали със 70% разходите за електроенергия, а тези за поддръжка ще бъдат в пъти по-малко, тъй като вече няма да е необходимо наличието на ИТ специалисти или договори за поддръжка на компютри в училищата. Всичко ще се случва централно и синхронизирано благодарение на централизираната облачна инфраструктура, която същевременно ще повиши и сигурността в образованието.
"Образованието е един от основните ни фокуси. Към момента сме реализирали решения в сферата на образованието в над 80 държави по света, като концепцията ни за интелигентно образование включва естественото интегриране на информационните и комуникационните технологии в образователната среда", заяви Лиу Янг, управляващ директор на Huawei Technologies Bulgaria.
Следващата стъпка oт реализацията на съвместния проект на МОН и на Huawei Technologies ще бъде откриването на втора зала, оборудвана с терминално решение. Тя ще бъде в сградата на СОУ за европейски езици "Св.Константин-Кирил Философ" в град Русе.


Към момента над 80% от големите организации в света преминават към подобен тип инфраструктура, включително частни компании и общински администрации.


За 74-о СОУ "Гоце Делчев"
74 СОУ "Гоце Делчев" e едно от големите училища в София и най-голямото в район "Връбница". Създадено е през 1986 г. и 28 години работи за реализиране политиката на качествено образование в България. Училището има много добра материална база, а кадровото обезпечаване – учителите, са с необходимите образователен ценз и квалификация. Учениците имат висок среден успех и се представят успешно в олимпиади и състезания по изучаваните предмети. Статистиката показва, че около 80% от завършващите 74-о СОУ "Гоце Делчев" полагат успешно изпити и продължават образование в СУ, ТУ-София и Пловдив, ВИАС, УНСС, НБУ и други висши учебни заведения в България и чужбина. Профилирането на училището е в посока на чуждоезиково обучение, информационни и комуникационни технологии, бизнес и предприемачество.


За Huawei Теchnologies
Huawei е водещ световен доставчик на информационни и комуникационни технологични решения. Чрез своите изцяло насочени към потребителите иновации, Huawei е изградила стабилни и в същото време гъвкави връзки с мрежите от доставчици, търговски предприятия и компании, предлагащи облачни услуги. Huawei се старае да създава възможно най-голяма стойност за телекомуникационните партньори, фирми и потребители, като предлага конкурентни технологични решения и услуги. Продуктите и услугите на Huawei се предлагат в повече от 170 страни и обслужват една трета от населението на света.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK