TNT пуска електрически камиони за експресна доставка в Амстердам и Ротердам

Съдържание от M3 Communications Group, Inc.. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

TNT въвежда в експлоатация седем нови 3,5-тонни електрически камиони за експресна доставка във и около Амстердам и Ротердам, Холандия, като партньор на FREVUE (Freight Electric Vehicles in Urban Europe – Товарни електрически превозни средства за градската среда на Европа) – проект за електромобилност, осъществяван с подкрепата на Европейската комисия. FREVUE има за цел да покаже на индустрията, потребителите и политиците как електрическите превозни средства могат да отговорят на нарастващата необходимост от устойчива градска логистика.


Новите електрически превозни средства на TNT – Ducato, закупени от BD Auto, заменят стандартните дизелови превозни средства, които досега се използваха в Ротердам и Амстердам. Това ще даде възможност да се спестят 24 000 литра дизелово гориво и 76 тона емисии на CO2 еквивалент годишно. Новите електрически превозни средства на TNT могат да изминават 200 км и имат товарен обем 13 м3.


Ерик Улжее, управляващ директор на TNT Бенелюкс, заяви: "Партньорството ни с FREVUE е част от програмата на TNT за корпоративна социална отговорност и отговаря на целта на нашата стратегия Outlook за увеличаване на ефективността и продуктивността. За да подкрепят транспорта с нулеви емисии в градските центрове, властите предоставят допълнителни преимущества на TNT, като освобождаване от забрани за паркиране и осигуряване на достъп до затворените зони извън времевото ограничение за товарно-разтоварна дейност. С трите електромобила в Ротердам и четирите в Амстердам електрическият флот на TNT в Холандия вече разполага с общо девет превозни средства."


Пекс Лангерберг, заместник-кмет на Ротердам, заяви: "Aмбицията на Ротердам e до 2020 г. CO2 емисиите от товарен транспорт в центъра на града да са нулеви. Това е официално представено в Зеленото споразумение за нулеви емисии (Green Deal Zero Emission). Приветстваме новите електрически товарни средства, тъй като те ще спомогнат въздухът в центъра на града да бъде по-чист и да се намали шумовото замърсяване."


Амстердам приветства беземисионните камиони на TNT, които са в съответствие с плановете на града да засили подобренията в устойчивото му развитие, както е посочено в Програмата за устойчивост на Амстердам (Sustainability Agenda Amsterdam (www.amsterdam.nl/duurzaam). Амстердам работи за това да остане град-първенец в електрическия транспорт и иска да постигне нулеви емисии до 2025 г. В самия град целият транспорт – включително общественият транспорт и такситата – би трябвало дотогава да бъде с нулеви емисии.


За TNT


TNT е една от най-големите международни компании за експресни доставки. Ежедневно TNT транспортира близо милион документи, колети и палетизирани товари. Компанията управлява въздушни и сухопътни транспортни мрежи в Европа, Близкия изток и Африка, азиатската част на Тихия океан и Америка. Приходите на TNT за 2014 г. са в размер на 6,7 милиарда евро. Повече за компанията можете на намерите на корпоративния ни уебсайт www.tnt.com/corporate.


За ТNТ България


Подразделението на ТNТ в България е основано на 22.12.1995 г. и вече 19 години успешно работи на българския пазар, предлагайки най-обширната гама от експресни транспортни услуги за доставка на документи, колети и карго товари до и от над 200 страни по света и на територията на цяла България. Повече информация за TNT България може да бъде намерена на www.tnt.com/bg.


За FREVUE


FREVUE е европейски проект, имащ за цел да демонстрира пред индустрията, потребителите и политиците как електрическите товарни превозни средства могат да предоставят решения на много от проблемите, пред които са изправени европейските градове днес. Чрез по-умна и по-чиста логистика нашите градове ще станат не само по-добри и по-здравословни места за живеене, но и нашият бизнес ще стане по-ефективен и по-продуктивен.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK