Летният фестивал "Открити пространства за градска култура" ще промени столичния парк "Хиподрума" с изкуствоСъдържание от Арт офис. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

От 2 до 5 юли, в алеите около Дома на културата "Красно село", жителите на квартала ще имат свободен достъп до концерти, детски ателиета и спектакли, импровизационен и танцов театър и ленд арт (изкуство сред природата).


Проектът на фондация "Арт офис" ще вдъхне различен живот на парк "Хиподрума", като пространство, събиращо креативните енергии на артисти от различни точки на България с гражданите от квартала. От друга страна "Открити пространства за градска култура" ще представи позитивната възможност за случване на артистични и творчески дейности не само в градския център. Така и публиката от квартала ще може да участва в творчество, което не е предназначено за зали и галерии.


Началото е на 2-ри юли, артистичната програма започва с представяне на проект на открито на сдружение "Дупини" (Велико Търново), от 19.00 часа, следва концерт на Благоев Дикси Джазтет и уличен спектакъл "Играчка Плачко". На 3-ти юли, от 10.00 часа, се организира среща на артисти и културни оператори от София, Варна, Велико Търново, Бургас и Габрово. Целта е да се дискутира свободния обмен на идеи между артисти от различни сфери на културата, да се говори за проблемите пред независимата културна сцена у нас, и да се създадат нови възможности за творчески сътрудничества и общи проекти.


Програмата, открита за публиката на 3-ти юли, ще продължи от 19:00 часа с импровизационен театър с «ШизиПро Група». В събота, 4 юли, фестивалът ще започне в 11:00 с детско шоу с Владимир Колишкин, а от 17:00 се организира екологично ателие за деца - "Кукли от Кулата" на "Малка театрална компания" (Габрово). Денят ще завърши танцов спектакъл на младата компания Атом Театър, от 19:00часа.


Последният ден от фестивала, 5-ти юли, "Открити пространства за градска култура" ще представи "Рисувани приказки с Бате Ицо" – авторски спектакъл на Христо Колев (Варна), с начален час 11.00 и ателие за изработка на кукли с театър "Абсурд" от 17:00 часа.


Организаторите от фондация «Арт офис» предупреждават, че в случай на лошо време събитията ще се състоят в пространствата на ОКИ "Красно село".


Проектът "Открити пространства за градска култура" се организира с подкрепата на Програма Европа на Столична община и Фонда за иновации в културата, в партньорство с Район "Красно село" и ОКИ Дом на културата "Красно село", и с финансовото съдействие на Мтел

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK