6 причини защо графичният дизайн става все по-важен за вашия бизнес

6 причини защо графичният дизайн става все по-важен за вашия бизнес

© CreativeBugsСъдържание от CreativeBugs. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Ежедневното изправяне пред професионалните предизвикателства и липсата на време за работните задачи, често ни кара да пренебрегваме нуждата от експертно изработен графичен дизайн, който е жизнено важен за визуалното представяне на компанията.


Визията на вашите рекламни материали е изключително важна. Тя изразява характера и лицето на една фирма. Човек отделя подсъзнателно около 0,3 секунди, за да реши дали това, което вижда, му харесва или не. Реално разполагате с наистина кратко време, за да привлечете вниманието, да предадете своето послание и да се задържите в съзнанието на Вашия потенциален клиент или партньор, а именно това разграничава добрия дизайн от посредствения.


Шестте точки, изброени по-долу, подчертават колко е важен графичният дизайн за вашия бизнес.


Разпознаваемост на марката


Общата визия на вашата марка започва с логото и се разширява до всеки аспект на бизнеса Ви. Дизайнът трябва да бъде насочен към аудиторията, до която искате да достигнете. Той трябва да бъде функционален, атрактивен и професионален, дапредава послания, да бъде лицето и идентичността на компанията, да печели клиенти и създава лоялност. Дизайнът е визуалната връзка между потребителите и продуктите или услугите, които предлагате.


Фирмена идентичност


Ако искате по-щастлива и здрава работна атмосфера, служителите ви трябва да се обединят около проектите, които сте избрали да представляват марката ви. Изграждането на фирмена идентичност е процес, който започва от вътре - вашите служители трябва да имат отношение към марката. Един добър графичен дизайн може да засили това чувство на ангажираност.


Професионализъм


Вие искате вашата фирма да направи страхотно първо впечатление на клиенти, доставчици, както и на други лица. С логото, например, имате само една малка част от секундата, за да направите първо впечатление. Корпоративната визия, която изглежда евтино, хвърля лоша светлина върху бизнеса ви и може да създаде усещане, че компанията не може да си позволи професионален дизайн.


Комуникация


Полезността на графичния дизайн се простира отвъд вашето лого и вашия уебсайт. Графичният дизайн може да създаде визуални помощни средства, които ще Ви помогнат да комуникирате ясно идеите си. Не забравяйте, че визуалното изображение може да изрази повече от думите.


Ефективност и производителност


Лошо проектиранaта графика може да се отрази отрицателно върху производителността на труда и общата ефективност на работното място. Добрият дизайн е прост и практичен. Ако се отнася до корпоративен уебсайт той трябва да включва полезни функции, като например лесна навигация, четливи шрифтове, както и подходящи цветове. Интернет страница с ослепителни цветове, сложни и нечетливи шрифтове, скрита навигация затормозяват клиентите и служителите ви.


Бюджет


По-евтиното винаги излиза по-скъпо. Ако изберете по-евтин дизайн, може да получите лош продукт, който не е подходящ за печат и така ще се наложи повторно да изхрачите повече пари за нов дизайн.


Подценяването на нуждата от графичен дизайн може да се отрази отрицателно на клиенти, доставчици и служители.


Силата на доброто визуално представяне може да подобри всеки аспект на вашия бизнес и да го направи по-успешен.


CreativeBugs е фирма, която специализира в областта на графичния дизайн, печатната и външна реклама. За вашия успешен бизнес, фирмата предлага: разработване на фирмено лого, корпоративен дизайн, художествено оформление на печатни рекламни материали, опаковки, външна реклама, брандиране на витрини и офиси, рекламни дисплеи, рекламна фотография, уебдизайн и др.


Можете да посетите сайта на CreativeBugs тук, както и тяхната Facebook страница.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK