Три пъти повече кандидати за лятната практика на Лидл

Съдържание от PURE. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Лидл България стартира трето поредно издание на практикантската си програма, като тази година кандидатите за работа в магазините на веригата са три пъти повече в сравнение с миналогодишното издание на инициативата. За първи път кампанията е национална, а програмата ще предложи практическо обучение на младежи в магазини в 24 града в страната, което започва от 15 юли.


"Интересът към практикантската ни програма е много голям, а броят на кандидатите се е увеличил осезаемо в сравнение с предходната 2014 г. Това ни радва изключително много. От една страна, показва, че Лидл става все по-предпочитан работодател и желано място за старт в кариерата, а от друга – че учениците са все по-мотивирани да започнат работа по време на ваканцията и по този начин да трупат трудов опит, необходим за бъдещо професионално развитие. Вярваме, че след практиката при нас учениците ще придобият повече увереност и самочувствие, които ще им бъдат от полза в бъдеще." – споделят от Лидл.


Идеята на инициативата на Лидл е именно това - да даде първи тласък на кариерата на младежите, да ги научи на основни трудови навици, да им даде полезни, практически съвети в работата.
От възможността за професионален стаж във филиалите на Лидл ще се възползват младежи в 11-ти и 12-ти клас, навършили 18-годишна възраст, които са подали своите документи за кандидатстване и са били одобрени.


Стартирайки своята практика в Лидл, те ще получат въвеждащо обучение и ще имат на разположение обучаващ и ментор, който ще работят пряко с тях и ще им помагат в първите им стъпки в професионалната кариера. Практиката ще бъде оформена като трудов договор за срока на стажа, а за работата си практикантите ще получат месечно възнаграждение и ваучери за пазаруване в магазините на Лидл.


Всички завършили успешно ще имат възможността да участват в конкурс за есе.
Победителят ще спечели едногодишна стипендия в размер на 100 лв. за всеки месец от първата учебна година след постъпването му в университет

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK