Състезание за издържливост превзема Витоша

На 22-23 август, домашната на софиянци планина ще приеме първото издание на Home Mountain Enduro CupСъдържание от Concept Creative. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Състезанието е трети кръг от Българските Ендуро Серии, включено е в календара на Столична община, като част от инициативите на "София 2018 – Европейска столица на спорта" и се очаква да предизвика някой от най-добрите родни и чуждестранни колоездачи. Това ще бъде първото подобно събитие на Витоша, а целта на организаторите от Консепт Криейтив е да го превърнат в ежегодна традиция. То ще се проведе на 22 и 23 август на територията на природен парк Витоша.


Дисциплината "Ендуро" придобива все по-голяма популярност през последните няколко години в световен мащаб и събира все повече нови привърженици. Състезанията представляват спускане на етапи, преминава се през различни терени и има общо класиране и сборен резултат от всички специални отсечки.


Home Mountain Enduro Cup ще обиколи почти цяла Витоша и ще включи 4 специални етапа с обща дължина над 16 км, по които ще се засича време за преминаване на всеки състезател индивидуално. Интересното при ендуро състезанията е, че всеки участник трябва да разчита само на собствените си умения и да се придвижи от финала до началото на всеки етап на самоход или с транспорт, осигурен от организаторите. По този начин се обединяват две основни дисциплини в планинското колоездене – спускане и крос-кънтри и, за да успееш са нужни много комплексни умения и издръжливост.


Състезанието на Витоша ще се проведе със съдействието на Лидл България. Специално за събитието, Лидл ще осигурят и извозване на състезателите и публиката с вело-автобусите, част от проекта ВелоВитоша на компанията. Повече за проекта и редовното разписание на автобусите може да видите на www.lidl.bg.


Участниците в Home Mountain Enduro Cup ще бъдат разделени в няколко отделни категории – Юноши 15-17, Мъже 18+, Мъже 30+, Мъже 40+ и Жени. Състезателят с най-добро време от всички етапи на състезанието ще получи голямата награда - финансиране от Лидл България за участието му във финалния кръг на световните ендуро серии, който ще се проведе през октомври във Финале Легуре, Италия.


Състезанието е отворено и всеки, който смята, че може да издържи на натоварването и иска да предизвика себе си може да се включи. Желаещите могат да се запишат тук -  www.conceptcreative.org/bg/enduro


За допълнителна информация посетете www.conceptcreative.org

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK