pCloud получи първото си голямо финансиране от 3 млн. долара за международно разрастване

Съдържание от pCloud. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Доставчикът на облачни услуги ще използва финансирането, за да навлезе на нови пазари и да заеме позиции в бизнес сектора


12 август 2015 г., Цуг, Швейцария. Швейцарската компания pCloud, създадена от екип от доказани български специалисти със сериозен принос в IT сферата, обяви, че е получила финансиране от 3 млн. щатски долара, за да излезе на нови международни пазари.


pCloud планира да разшири своята партньорска мрежа и да отвори представителства в Западна Европа, САЩ и избрани развиващи се пазари. Според Туньо Зафер, изпълнителен директор на pCloud, инвестицията ще помогне на компанията да се разшири в набелязани ключови пазари.


"В момента пазарът на облачни услуги е силно конкурентен и финансовото подпомагане ни дава известна сигурност да предприемем по-големи стъпки – каза Зафер. – Имаме солидна клиентска база в Европа и Азия и сме готови да се разширим и на нови пазари."


През последните шест месеца pCloud удвои своята потребителска база и сега може да се похвали с над два милиона регистрирани потребители по целия свят, а облачните ѝ услуги са оценени от CNET като едни от най-добрите за съхранение и споделяне на данни.


Доставчикът на облачни услуги ще използва финансирането, за да навлезе успешно в b2b секторa. pCloud предоставя на компаниите възможност за криптиране на файловете с възможно най-съвременните решения, които достигат до нивата на военната сигурност. Компанията ще се фокусира върху увеличаване на клиентската си база за pCloud Business – нов продукт за облачни услуги за съхранение на данни на фирми, който стартира през юни.


"Всеки бизнес има различни нужди и платформата pCloud Business може да бъде адаптирана за всеки един отрасъл – сподели Зафер. – Все повече компании се ориентират към облачните услуги и ние искаме нашата уникална бизнес платформа да достигне именно до тях. Нашата цел е през следващите няколко години да направим pCloud и pCloud Business по-разпознаваеми марки в сферата на облачните технологии, насочвайки се сега главно към малките и средни предприятия."


През оставащата част на 2015 г. екипът от софтуерни инженери на pCloud ще бъде изключително ангажиран с нови разработки. До края на лятото pCloud ще лансира нова функционалност за криптиране и съхранение на данни за iOS и Android. Компанията планира да разшири функционалностите на pCloud Business, като добави възможности за споделяне на криптирани файлове с колеги и партньори.


Това е първият път, в който pCloud получава каквото и да било финансиране, като то е подкрепено изцяло от частни инвеститори със значителен опит в IT сектора.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK