ИАРА повишава квалификацията на служителите си по европроект

Съдържание от Кристина Божинова | [email protected] Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Пореден спечелен европейски проект ще повиши нивото на експертиза в Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури. В края на август стартира реализацията на проект "Повишаване на професионалната квалификация на служителите на ИАРА за по-ефективно и ефикасно изпълнение на служебните им задължения" по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № 14-22-42/28.10.2014 г.Неговата стойност е198 232, 62 лв. и се изпълнява по Оперативна програма "Административен капацитет" 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Основната цел на проекта е в рамките на 12 месеца да бъде повишена професионалната квалификация на служителите на държавната агенция за максимална оптимизация на тяхната дейност.


Обучението е организирано в два модула, като в първияса застъпени теория и практика относно контрола на изпълнение при стопански и любителски риболов, а във втория- теория и практика относно контрола при търговията и превоза на риба и други водни организми. Важен компонент и в двата модула е теорията и практиката при съставянето на актове за установяване на административни нарушения. Сто и четирима ще бъдат обучените служители на ИАРА по първия компонент, а тридесет и двама- по втория. Обучението по всеки компонент ще трае 32 учебни часа, а успешно преминалите служители ще получат сертификат. С повишаване на професионалната експертиза ИАРА ще гарантира адекватна реакция на своите служителите по редица казуси, свързани с контрола върху ползването и опазването на рибните ресурси.


През последните години изискванията на европейското законодателство към сектор "Рибарство" се завишават и това налага работата в администрацията в ИАРА да се извършва от висококвалифицирани служители със специфични знания и умения.Повишаването на административния капацитет е поредна стъпка, която Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури прави в посока подобряване на услугите и времето за тяхното изпълнение и ангажираност към нуждите на крайния потребител.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK