Медийна фондация и издателска група стартират платформа за популяризиране на човешки и граждански права

 

© EEA Grants

 Съдържание от Фондация "Капитал". Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Фондация "Капитал" и издателската група "Икономедиа" стартираха платформа за популяризиране на човешки и граждански права "Всичко за правата ни".


Платформата е по проект "Информирани и толерантни", финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на неправителствени организации (НПО) в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014, договор № 296/26.05.2015.


Целта на проекта "Информирани и толерантни" е да повиши обществената информираност, чувствителност и толерантност по темата за човешките и гражданските права. Чрез иновативна платформа, включваща интерактивни карти, дебати и постоянна тематична секция с новини, анализи, коментари, добри практики и интервюта, проектът ще повиши информираността и ще осигури популяризиране на права в три ключови области - права на уязвими групи, право на глас, правораздаване.
Дейностите по проекта включват още проучвания, дебати, дискусии.


Проектът е на стойност 51 709.48 евро, максималният размер на безвъзмездната помощ е 46 209.48 евро.


За Програмата за подкрепа на неправителствени организации (НПО)


Програмата за подкрепа на неправителствени организации (НПО) в България е част от прилагането на Финансовия механизъм на Еворпейското икономическо пространство. Тя е на обща стойност от близо 11.8 млн. евро, осигурени от страните донори Исландия, Лихтенщайн и Норвегия. Програмата предоставя финансиране за допустими неправителствени организации, регистрирани в България, и има за цел да подпомогне развитието на гражданския сектор и приноса му за социалната справедливост, демокрацията и устойчивото развитие на страната.
Оператор на Програмата за подкрепа на НПО в България е Институт "Отворено общество" – София, в партньорство с фондация "Работилница за граждански инициативи".


За фондация "Капитал"
Фондация "Капитал" е неправителствена организация в обществена полза. Целите на фондацията са да развива и утвърждава гражданското общество и неговите ценности, да съдейства за устойчивото развитие и за повишаване на професионализма и спазване на етичните норми в медиите и др.


За "Икономедиа"


"Икономедиа" е най-големият издател на бизнес медии в България и една от водещите онлайн групи. Портфолиото й включва най-влиятелното икономическо издание "Капитал", всекидневника "Капитал Daily" и новинарския сайт "Дневник.бг". "Икономедиа" е издател и на няколко специализирани информационни продукта като "Кариери.бг", сп. "Регал", сп. "Бакхус", "Одит.инфо".
Мисията на медиите на "Икономедиа" е да дават достоверна и качествена информация, да създават авторска журналистика, която помага на читателите да правят информиран избор за бизнеса си и за личния си просперитет.


Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на неправителствени организации (НПО) в България - част от прилагането на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от фондация "Капитал" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Програмата за подкрепа на НПО в България и оператора на програмата - Институт "Отворено общество" – София, в партньорство с фондация "Работилница за граждански инициативи"


www.ngogrants.bg

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK