Медийна фондация и природозащитна НПО стартираха съвместен проект за устойчиво биоразнообразие

Съдържание от Фондация Капитал. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Медийна фондация и природозащитна НПО стартираха съвместен проект за устойчиво биоразнообразие

© eea grants


Медийна фондация и природозащитна НПО стартираха съвместен проект за устойчиво биоразнообразие

© Министерство на околната среда и водите


Фондация "Капитал" и Българското дружество за защита на птиците стартираха изпълнението на съвместен проект Sustainable Biodiversity ("Устойчиво биоразнообразие"). Проектът се финансира в рамките на Програми BG02 и BG03 в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.", договор Д-33-69/17.07.2015.


Целта на проекта е да повиши нивото на информираност и ангажираност на обществото с проблемите, свързани с устойчивото развитие и в частност с биоразнообразието. Специалната Стратегия на Европейския съюз за биологично разнообразие до 2020 г. акцентира върху този проблем. Цел 1 от глобалния Стратегически план за биологично разнообразие 2011-2020 предвижда "най-късно до 2020 г. хората да са запознати със стойността на биологичното разнообразие и стъпките, които могат да предприемат, за да го консервират и използват устойчиво".
Основна целева група на проекта "Устойчиво биоразнообразие"са младите хора. По него ще бъдат обучени 20 доброволци.


В специална онлайн рубрика "Биоразнообразие" в популярния и авторитетен сайт www.dnevnik.bg ще бъдат публикувани теми, които информират, анализират и провокират в посока утвърждаване принципите на устойчивото развитие, вкл. в законодателството и в практиката. Ще бъдат представяни добри практики.


По проекта е предвидено испециално издание за популяризиране на Националната система за мониторинг на биологичното разнообразие.


Проектът е на стойност 27 011 евро, максималният размер на безвъзмездната помощ е 23 982 евро.


За фондация "Капитал"


Фондация "Капитал" е неправителствена организация в обществена полза. Целите на фондацията са да развива и утвърждава гражданското общество и неговите ценности, да съдейства за устойчивото развитие и за повишаване на професионализма и спазване на етичните норми в медиите.


За Българското дружество за защита на птиците (БДЗП)


БДЗП работи за опазването на дивите птици, важните за тях места и местообитанията им. Дружеството защитава правото на съществуване на дивата природа, като по този начин допринася и за устойчивото ползване на природните ресурси и благосъстоянието на хората. БДЗП работи за хората, като отстоява обществените интереси и правото на всеки на запазена природа и здравословна жизнена среда.За повече информация:


Любомир Василев, ръководител проект
[email protected]
02 46 15 122

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програми BG02 и BG03 по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от фондация "Капитал" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и оператора на програмата – Министерството на околната среда и водите.

www.bg03.moew.government.bg

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK