Журналисти се запознаха с новостите в Програмата за развитие на селските райони 2014-2020

Журналисти се запознаха с новостите в Програмата за развитие на селските райони 2014-2020


Съдържание от Мара Георгиева. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Кои са новостите в Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.? Кои мерки от нея подкрепят инвестициите в земеделието? Защо опазването на околната среда е хоризонтален приоритет за програмата през новия програмен период? Как тя ще подкрепи устойчивото местно развитие, кои са новите изисквания и възможности за включване на общините?


Това са част от темите, разисквани по време на семинара за журналисти, организиран по проекта CAP for CAP – (Creating Amazing Publicity for Common Agricultural Policy - Популяризиране на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз), изпълняван от "Икономедиа" с финансовата подкрепа на ЕС.


Освен с експерти от "WWF България" - лектори на семинара, журналистите имаха възможност да се срещнат и с хора, които са получили финансиране от Програмата за развитие на селските райони през предишния програмен период – 2007-2013 г. Сред тях бяха Филип Попов – собственик на Къща за селски туризъм и Конна база "Русалиите" в село Бачево, община Разлог – домакин на семинара, Ива Попова – секретар на читалището в с. Бачево, Дешка Кротева – собственик на Къща за гости в с. Горно Драглище, Цветан и Цветанка Ценови, получили подкрепа за развитие на своето полупазарно стопанство.


CAP for CAP (Creating Amazing Publicity for Common Agricultural Policy - Популяризиране на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз) e един от 15-те проекта, избрани от Европейската комисия да представят новата Обща селскостопанска политика (ОСП). Неговите цели са да запознае широката публика, и в частност младите хора и фермерите, с основните промени в новата ОСП - това, че тя е по-ефективна, справедлива и зелена. Че допринася за повишаване на конкурентоспособността на фермерите, като същевременно гарантира опазването на природата.


Проектът се фокусира върху трите основни теми на новата ОСП: осигуряването на продоволствие, устойчивото използване на природни ресурси и развитие на селските райони. В него са предвидени разнообразни дейности – създаване на информационен портал с множество функционалности за интересуващите се от ОСП, издаване на книги и брошури, провеждане на конференции, дебати, семинари за журналисти, изложения.


Този документ е създаден по проект "CAP for CAP" (Creating Amazing Publicity for Common Agricultural Policy - Популяризиране на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз), изпълняван от "Икономедиа" с финансовата подкрепа на Европейския съюз.


Тази публикация отразява единствено мнението на автора и Европейската комисия не отговаря за съдържанието на информацията.

Журналисти се запознаха с новостите в Програмата за развитие на селските райони 2014-2020

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK