Пощенска банка представя: "Хвъркати градски типове"

Съдържание от Пощенска банка

За трета поредна година Пощенска банка се включва в Глобалната инициатива PARK(ing) Day, която по традиция се провежда в предпоследния петък на месец септември – т.г. 18 септември. В рамките на събитието, от 10:00 – 18:00 ч., финансовата институция кани столичани в специално създадения зелен кът на ул. "Цар Иван Шишман" 30, където всеки ще може да построи своя къщичка за птици, която да постави в двора си или в близкия парк.


Банката организира и фотоизложба с най-често срещаните видове градски птици в партньорство с Българското дружество за защита на птиците. Целта на събитието е да се провокира вниманието на хората към опазване на птиците и техните естествени местообитания. Пощенска банка традиционно участва в инициатива PARK(ing) Day в продължение на политиката си за устойчиво развитие и опазване на околната среда.


Гостите в "работилницата" за къщички за птици на Пощенска банка ще имат възможността да спечелят специалната награда на финансовата институция - мини дрон. За целта те трябва да си направят снимка от мястото на събитието на ул. "Шишман" и да я споделят във Facebook страницата на банката под поста за събитието.


Победителят ще бъде определен чрез жребий на 23 септември 2015 г. PARK(ing) Day се организира за пета поредна година в България от фондация Credo Bonum, а тазгодишното издание ще бъде най-масовото до момента с рекордния брой от 30 участници. През 2014 г. Пощенска банка се включи с арт велоателие на открито на ул. "Съборна", по време на което едно колело придоби изцяло нов дизайн, а всеки от посетителите се сдоби с уникален графичен елемент за своя велосипед.


Инициативата е част от Европейската седмица на мобилността, в която София участва между 16 и 22 септември, и е подкрепен от Асоциация за развитие на София, Столична община и Центъра за градска мобилност.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK